Sosyal Medya

Dünya

Latin Kilisesi Patriğinden Gazze İçin Çağrı

Kudüs'teki Latin Kilisesi patriğinden dünyaya çağrı: "Gazze'nin yeniden imarı için acele edin!"



Kudüs'teki ve diÄŸer mukaddes mekânlardaki Latin kilisesi patriÄŸi Fuad Tıval, Milad bayramı münasebetiyle Kudüs Mehd Kilisesi'nde düzenlenen takdis töreninde yaptığı konuÅŸmada dünya ülkelerini Gazze'nin yeniden imarı ve insanî ÅŸartların iyileÅŸtirilmesi için acele etmeye çağırdı.

Patrik Fuad Tıval, Kudüs'ün güneyinde yer alan Beytlahim ÅŸehrinde bulunan Mehd kilisesinde dün gece yarısı düzenlenen törende yaptığı açıklamada, Gazze'de hayat ÅŸartlarının tam bir felaketle karşı karşıya olduÄŸunu, dünyanın dikkatlerinin baÅŸka yönlere çekildiÄŸini Gazze'nin ise tamamen unutulmaya terk edildiÄŸini dile getirdi.

Tıval konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi: "Dört ay önce Gazze'de bir savaÅŸa ÅŸahit olduk. Bu savaÅŸtan on binlerce insan etkilendi. Saldırılarda evleri yıkıldı. Bu insanların evleri yeniden inÅŸa edilse bile o üç savaÅŸ yaÅŸamış çocukların psikolojilerini kim yeniden inÅŸa edecek? Ä°nsanlara saÄŸlıklarını kim geri verecek? Öldürülenleri kim geri getirecek ve yaralıları tedavi edecek?"

Patrik Tıval konuÅŸmasında iÅŸgal rejiminin Batı Yaka ve Kudüs'teki yahudileÅŸtirme faaliyetlerine ve ırkçı ayrım duvarına da tepkilerini dile getirdi.

Dün gece düzenlenen törene özerk yönetim baÅŸkanı Mahmud Abbas'ın, baÅŸbakan Rami Elhamdallah'ın, hükümetten bazı bakanların, muhtelif Arap ülkelerinden hükümet yetkililerinin ve Filistin'den, Arap dünyasından ve baÅŸka ülkelerden dini amaçla gelen on bin kadar hıristiyanın bulunduÄŸu ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.