Sosyal Medya

Dünya

Avrupa çıldırdı

İŞİD bahanesiyle Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılar giderek artıyor. İsveç’te cemaatin içeride olduğu sırada cami ateşe verildi. Çıkan yangında 5 kişi yaralandı. Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise cami kapısına domuz organları bırakıldı.



IŞİD tehdidi bahanesiyle Ä°slam karşıtı yasalar çıkararak Müslümanların en temel haklarına sınırlama getiren Avrupa ülkeleri, Müslümanlara yönelik saldırıları görmezden geliyor. Camilere yönelik ırkçı saldırıların boyutu ise her geçen gün artıyor. Avrupa’da cami duvarlarına nazi iÅŸaretlerinin çizilmesiyle baÅŸlayan saldırılar camilerin yakılmasına uzadı.

CAMÄ° CEMAATÄ°NE BIÇAKLI SALDIRI

Ä°sveç’in Eskilstuna kentine baÄŸlı Nyfors bölgesindeki camiye ırkçı saldırı düzenlendi. Cami cemaatinin içeride olduÄŸu sırada saldırganlar içeriye yanıcı maddeler attı. Yanıcı maddeler yüzünden camide yangın çıktı. Salgırdanlar cemaate de bıçakla saldırdı. Polis, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede bulunan caminin yakıldığını, camide bulunan 5 kiÅŸinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların hastaneye kaldırıldığını açıklayan güvenlik yetkilileri olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldığını açıkladı.
KAPIYA DOMUZ BAÅžI
Avusturya’nın baÅŸkenti Viyana’da ise Avusturya Türk Ä°slam BirliÄŸi’ne (ATÄ°B) baÄŸlı Kocatepe Camii’nin kapısına domuz organları konuldu. Viyana’nın 21. Bölgesi’ndeki Kocatepe Camii’ne sabah namazı kılmaya gidenler, kapıya asılmış domuz burnu ve iÅŸkembesiyle karşılaÅŸtı.
KABUL EDÄ°LEMEZ
Kocatepe Camii Ä°mamı Bayram Karar, saldırının  kabul edilemez olduÄŸunu söyledi. Cami Dernek BaÅŸkanı Yasin Sertgül de saldırıyı düzenleyenlerin normal insanlar olamayacağını belirterek, "Bu, çok kötü bir davranış. Biz, bu tür tahriklere hiçbir zaman kapılmayacağız" dedi.

Viyana polisi saldırılara duyarsız

Viyana'daki cami cemaati, polisin son dönemde artan saldırılara duyarsız kaldığını, siyasilerle medyanın da söz konusu giriÅŸimleri görmezden geldiÄŸini söyledi. Ramazan Bayramı'nda da Viyana’daki Eyüp Sultan Ä°mam Hatip Lisesi inÅŸaatına beÅŸ domuz kafası konulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.