Sosyal Medya

Güncel

Gözaltına alınan öğrenciler serbest

Kocaeli Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 öğrenci serbest bırakıldı.



Kocaeli Üniversitesi'nde dün karşıt görüÅŸlü öÄŸrenciler arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 17 öÄŸrenci sabah erken saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyelerinden oluÅŸan yaklaşık 150 kiÅŸi Merkez Bankası önünden itibaren yürüyüÅŸ yolu boyunca adliye önüne gelerek öÄŸrencilere destek verdi.
Gözaltına alınan öÄŸrencilere destek vermek amacıyla Kocaeli Adliyesi önüne geldiklerini söyleyen KESK Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan 17-25 Aralıkla ilgili yapacakları basın açıklamasını Kocaeli Adliyesi önünde yaptı. Asıl amaçlarının 17-25 Aralık oprasyonunu protesto etmek olduÄŸunu söyleyen Çalışkan gözaltına alınan öÄŸrencilere destek vermek amacıyla açıklamayı Adliye binası önünde yapacaklarını söyledi. Yolsuzluk, rüÅŸvet ve talana son verilmesi gerektiÄŸini söyleyen Çalışkan konuÅŸmasına söyle devam etti: "Ak Parti iktadarı yolsuzluk ve rüÅŸvet operasyonuyla ilgili olarak bütün ekonomik ve siyasi gerçeklerin üzerini kapatma giriÅŸimleri asla kabul edilemez. Emekçilere yönelik bu ÅŸiddeti derhal durdurun. Aksi taktirde sadece bu kalabalıkları daha da arttırmaya yarıyacaktır" dedi.
Saat 20.00 sıralarında öÄŸrencilerin serbest kaldığı haberi gelince Adliye önünde bekleyen öÄŸrencilerin yakınları ve arkadaÅŸları halaylar çekerek arkadaÅŸlarının serbest kalmasını kutladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.