Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail askerinden ÅŸoke eden itiraf

Eski İsrail askeri: Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandım, pişmanım!



Ä°srail askerlerinin Filistinlilere yönelik insanlık dışı uygulamalarına sessiz kalamayarak baÅŸlattıkları ‘SessizliÄŸi Bozmak’ giriÅŸimi dünyada ses getirmeye devam ediyor. Belçika devlet kanalına konuÅŸan giriÅŸimin öncüsü Yehuda Shaul, “(Askerdeyken) bizzat benim iÅŸlediÄŸim suçların listesi çok kabarık. Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandım. Onlarca el bombasını sivillerin bulunduÄŸu mahallelere attım. Ama, askerlik boyunca ben ‘iyilerin’ tarafında olduÄŸuma inanıyordum.” diye konuÅŸtu. 

Belçika’nın devlet televizyonuna çalışan ve yaptığı haberlerle ses getiren savaÅŸ muhabiri Rudi Vranckx, izlenimlerini www.check-point.be’de paylaÅŸtı. Batı Åžeria’da tanıştığı Shaul’un hikâyesine de yer veren Vranckx’un haberine göre, 31 yaşındaki Yehuda Shaul, katı Ortodoks bir ailede yetiÅŸti.

Dini eÄŸitim veren bir Yahudi okulundan mezun olduktan sonra Ä°srailli tüm erkek ve kız gençleri gibi zorunlu askerlik yaptı. 2001’den 2003 yılları arasında üç sene Ä°srail ordusunda asker olarak ‘vatani görevini’ ifa eden ve çavuÅŸ rütbesine kadar yükselen Shaul, Filistinlilerin baÅŸlattığı Ä°kinci Ä°ntifada sürecinde silah altında vazife yaptı. 

Kudüs’ün güneyinde bulunan El Halil ÅŸehrinde görevli Shaul, Batı Åžeria’daki Ä°srail askerlerini ‘iÅŸgal ordusu’ olarak tanımlıyor. Shaul, “(Askerdeyken) bizzat benim iÅŸlediÄŸim suçların listesi çok kabarık. Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandım. YerleÅŸimlere açılan ateÅŸ sonrasında onlarca el bombasını sivillerin bulunduÄŸu mahallelere attım. Ama, askerlik boyunca ben ‘iyilerin’ tarafında olduÄŸuma inanıyordum.” diye konuÅŸtu. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.