Sosyal Medya

EÄŸitim

Eş durumu atamalarında üç yıl şartı kalktı

Öğretmenlere eş durumu atamalarında 3 yıl şartı uygulanmayacak



Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla öÄŸretmenlerin yarıyıl tatili il içi ve iller arası özür durumuna baÄŸlı atamaları için baÅŸvurular, 5 Ocak'ta alınmaya baÅŸlayacak.

Bu atamalarda, tüm devlet memurlarının, özel sektörde çalışan eÅŸten dolayı nakil isteyebilmesi için getirilen 3 yıl ÅŸartı öÄŸretmenler için uygulanmayacak. Bakanlık'tan alınan bilgiye göre, MEB'e baÄŸlı eÄŸitim kurumlarında görev yapan öÄŸretmenlerin il içi ve iller arasında saÄŸlık ve eÅŸ durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere baÄŸlı yer deÄŸiÅŸiklik baÅŸvuruları 5-9 Ocak'ta alınacak.

Atamalar ise 19 Ocak'ta yapılacak, tebligat ve iliÅŸik kesme iÅŸlemleri ise 23 Ocak'tan itibaren gerçekleÅŸtirilecek. Atamalar, Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla halen yürürlükte bulunan ÖÄŸretmen Atama Yer DeÄŸiÅŸtirme YönetmeliÄŸi hükümleri doÄŸrultusunda gerçekleÅŸtirilecek.  

Bu ÅŸekilde aÄŸustosta Devlet Memurlarının Yer DeÄŸiÅŸtirme Suretiyle Atanmalarına Ä°liÅŸkin Çerçeve Yönetmelik'te yapılan, "eÅŸi özel sektörde çalışanların eÅŸ durumu tayini isteyebilmesi için eÅŸinin talep edilen yerde kesintisiz son 3 yıl sigortalı olması" ÅŸartı, "2015 yılı öÄŸretmenlerin il içi ve iller arasında saÄŸlık ve eÅŸ durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere baÄŸlı yer deÄŸiÅŸiklikleri"nde uygulanmayacak.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.