Sosyal Medya

Güncel

'Dargeçit' olayında 5 askere müebbet hapis istemi

Mardin Dargeçit'te 1995'de 1'i uzman çavuş 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamede 5 asker hakkında 3 ila 8'er kez müebbet hapis cezası istendi.



Dargeçit'te 1995 yılında biri uzman çavuÅŸ 8 kiÅŸinin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruÅŸturma tamamlandı.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

MaÄŸdur yakınları, gizli tanık, o dönem karakolda görev yapan asker ve korucuların ifadelerinin yer aldığı iddianamede, ÅŸüpheli sıfatıyla yargılanan dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı HurÅŸit Ä°mren, Dargeçit Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, Karakol Komutan Yardımcısı Haydar Topçam ve uzman çavuÅŸ Kerim Åžahin'in, "Taammüden öldürme" suçundan 3 ila 8'er kez müebbet hapsi istendi.

Ä°ddianamede, maktuller Süleyman Seyhan, Nedim Akyön, Mehmet Emin Aslan, Seyhan DoÄŸan, Davut Altınkaynak, Abdurrahman Olcay ve Abdurrahman CoÅŸkun'un çeÅŸitli tarihlerde PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındığı ve öldürüldüÄŸü, yaÅŸananlardan kimsenin haberinin olmaması ve durumu üst makamlara bildirmesin diye uzman çavuÅŸ Bilal Batırır'ın da karakolun kömür kazanına atılarak yakıldığı iddia edildi.

Åžüpheli Ä°mren'in, azmettirmek suçundan 6 kez, CoÅŸkun ve Batırır'ın öldürülmesinde ise asli fail olarak yer aldığı gerekçesiyle 2 kez müebbet hapisle yargılanması istendi.

Åžüpheli Tire hakkında, azmettirmek suçundan 5 kez, Batırır, CoÅŸkun ve Aslan'ın öldürülmesinde de asli fail olarak 3 kez olmak üzere 8 kez müebbet hapis cezası talep edildi.

Ä°ddianamede, diÄŸer ÅŸüphelilerden Yılmaz ve Åžahin için 6 kez, Topçam için de 3 kez, müebbet hapis cezası istendi.

Åžüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde baÅŸlanacak.


AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.