Sosyal Medya

YaÅŸam

Diyanet, kültürü yozlaştıran tişörtlerden rahatsız

Diyanet İşleri Başkanlığı, yerinde anlamlı bir konuya değindi ve camiye giden bazı kişilerin tişörtlerine yönelik eleştirilerde bulunarak “Anlamını bilmedikleri tişört yazıları bilinçaltına mesaj veriyor” yorumunu yaptı.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, Ä°ngilizce yazılı ve baskılı tiÅŸörtleri markaja aldı. Nedeni ise anlamını bilmeden bu tiÅŸörtleri giyen gençlerin camiye gelmesi... Diyanet’in aile dergisinde “Kültür YozlaÅŸması: TiÅŸört Yazıları” baÅŸlığıyla yayımlanan yazıda, camiye giden gençlerin üzerindeki tiÅŸörtlerden örnekler verildi. Gençlerin, anlamlarını bilmeden Ä°ngilizce yazılı ve baskılı tiÅŸörtler giydiÄŸine dikkat çekilen yazıda, camide namaz kılan gençlerin fotoÄŸrafları da paylaşıldı. Dergide eleÅŸtirilen tiÅŸörtlerle namaz kılan iki gencin fotoÄŸraflarına da yer verildi.

Dergide yer alan fotoÄŸraflardan birinde namaz kılan gencin üstündeki tiÅŸörtte Ä°ngilizce “Born to... Rock drnk and fuck” (Dünyaya içmeye, dans etmeye ve cinsel iliÅŸki kurmaya geldik) yazılı. Namaz kılan baÅŸka bir gencin giydiÄŸi tiÅŸörtte de ÅŸeytanı sembolize eden fotoÄŸrafın üstünde “God’s busy... Can I help you?”(Tanrı meÅŸgul, ben yardımcı olabilir miyim?) diye yazıyor.

‘BÄ°LÄ°NÇALTINA MESAJ’

Diyanet dergisinde yer alan makaleyi kaleme alan isim ise Selçuk Üniversitesi Ä°ngilizce Dili ve Edebiyatı Bölüm BaÅŸkanı Yrd. Doç. YaÄŸmur Küçükbezirci. Gençlerin giydikleri tiÅŸörtteki baskıların ve Ä°ngilizce yazının anlamını bilmediÄŸine dikkat çeken Küçükbezirci, bu yazıların bilinçaltına mesaj verdiÄŸi iddiasında bulundu.

Küçükbezirci, yaptığı açıklamada, yeÄŸeninin giydiÄŸi bir kıyafette Ä°ngilizce olarak,“Ben aç bir köpeÄŸim” yazdığını belirterek bunun kendisi için bardağı taşıran son damla olduÄŸunu söyledi. Bu olay üzerine konu hakkında derinlemesine inceleme yaptığını aktaran Küçükbezirci, “Milli, dini ve manevi deÄŸerlerimizle alay eden, çökertmeye çalışan çok daha vahim yazılar, baskılar ve resimler ile karşılaÅŸtım” dedi. Hatta bu konuyla ilgili anket yaptırdığını ve seminerler verdiÄŸini kaydeden YaÄŸmur Küçükbezirci,“Rahatsız etme henüz sarhoÅŸ deÄŸilim”, “Bu gece boÅŸum”, “Maddiyatçı kız” gibi Ä°ngilizce yazan tiÅŸörtleri giyen gençlerin, bu yazıların anlamlarını bilmeden çarşı pazar dolaÅŸtıklarına da dikkat çekti.

Gençler arasında farkındalık yaratmak amacıyla, “TiÅŸörtünüzde ne yazdığını biliyor musunuz?” baskılı tiÅŸörtler yaptırdıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.