Sosyal Medya

Güncel

PKK, Kobani eylemleri için özür diledi

Kobani gösterileri sırasında Doğu ve Güneydoğu'da büyük vahşetlerin yaşanmasına neden olan PKK, halkta oluşan büyük tepki üzerine özür dilemek zorunda kaldı



PKK'lı Cemil Bayık, 6-8 Ekim Kobani gösterileri sırasında ortaya çıkan vahÅŸet görüntüleri ve akabinde bölge halkının da büyük tepkisini çeken olaylar için özür dilemek zorunda kaldı. Bayık, yaÅŸanan vahÅŸet olaylarının "provokatörler"den kaynaklandığını ileri sürdü.

Bayık olaylar sırasında "araya sokulan provokatörlerin kanalize etmesiyle kitlenin yönelinmemesi gereken kesimlere yöneltildiÄŸini, bu durumun Kürt hareketinin mahkûm ettiÄŸi bir eylem çizgisi ve anlayışı olduÄŸunu" savundu.

Bayık, "Bundan dolayı zarar gören insanlarımızdan ben özür de diliyorum. Tabiii ki bizim daha çok durumlara egemen olmamız gerekiyordu. Bunlara meydan vermememiz gerekiyordu. Ajan provakatörlerin kitle içine sızıp kitleyi yurtseverlere yöneltmesine müsaade etmememiz gerekiyordu. Burada yetersizliÄŸimiz vardır. Onun için ben yurtsever insanlarımızdan, halkımızdan özür diliyorum" dedi.

Kobani gösterileri sırasında özellikle dindar vatandaÅŸların iÅŸyerleri hedef alınmış, Hüda Par benzeri kuruluÅŸların ofisleri ve büroları hedef alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.