Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da cephanelik bulundu

Ankara Çamlıdere’de metruk bir kulübenin yakınında tüfek, mermi ve mayın bulundu. Alarma geçen birimler silahları kimin yerleştirdiğini tespit etmeye çalışıyor



Ankara Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri, ehirden 100 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıdere ilçesinde topraÄŸa gömülü halde yüklü miktarda mühimmat ele geçirdi.

Çamlıdere ilçesinin Ankara-Ä°stanbul Otoyolu’na bir kilometre mesafesinde bulunan kırsal alanında hayvanlarını otlatan bir çoban, metruk bir kulübenin yakınında topraÄŸa gömülü halde bazı çuvallar olduÄŸunu gördü.

Çoban zaman kaybetmeden durumu jandarmaya bildirdi. Çobanın ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri bölgede metal dedektörleri yardımıyla kapsamlı arama gerçekleÅŸtirdi.

Yapılan kapsamlı aramalarda metruk vaziyetteki kulübenin yakınında çuvallar içerisinde topraÄŸa gömülü vaziyette bir cephaneliÄŸe rastlandı. Aramalarda topraÄŸa gömülü vaziyette yüklü miktarda patlayıcı ve silaha ulaşıldı. Aramalarda 3.5 kilogram TNT patlayıcı, iki adet mayın, iki adet C4 plastik patlayıcı, 16 adet taarruz ve savunma tipi el bombası, patlayıcıların ateÅŸlenmesinde kullanılan çok sayıda fünye düzeneÄŸi, iki adet kalaÅŸnikof, 10 adet dolu kalaÅŸnikof ÅŸarjörü, bir adet M16 piyade tüfeÄŸi ile kalaÅŸnikoflara ait 1500’e yakın mermi ele geçirildi. Patlayıcıların ve silahların zarar görmemesi için çuvallara özenle yerleÅŸtirilerek topraÄŸa gömüldüÄŸü belirtildi.

Ä°NCELEME SÜRÜYOR

TopraÄŸa gömülü halde yüklü miktarda patlayıcı ve silah bulunması baÅŸkentte güvenlik birimlerinin alarma geçmesine neden oldu. Güvenlik birimleri, ÅŸimdi ele geçirilen patlayıcı ve silahların kim ya da kimler tarafından buraya yerleÅŸtirildiÄŸini tespit etmeye çalışıyor.

Patlayıcı ve silahların, daha önce herhangi bir eylem veya olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderildiÄŸi öÄŸrenildi.

Kriminal laboratuvardaki incelemenin sürdüÄŸü kaydedildi.

EYLEM Ä°ÇÄ°N MÄ° KULLANILACAKTI?

Ele geçirilen patlayıcılardan bir bölümünün ise savcılık talimatıyla imha edildiÄŸi öÄŸrenildi. Patlayıcı ve silahların kafile ve seri numaraları ile menÅŸei bilgilerinin incelenerek, nereden temin edildiÄŸi ve Türkiye’de herhangi bir kurumun envanterine kayıtlı olup olmadığının da araÅŸtırıldığı kaydedildi. Güvenlik birimlerince detaylı olarak yürütülen soruÅŸturma kapsamında, ele geçirilen mühimmatın olası bir eylemde kullanılmak üzere buraya gizlenip gizlenmediÄŸi ihtimalinin de mercek altına alındığı ifade edildi.

Kaynak: Milliyet

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.