Sosyal Medya

Dünya

Rusya: Türkiye'ye güveniyoruz

"Avrupa'ya enerji temini konusunda Türkiye'ye güveniyoruz" diyen Rusya Enerji Bakanı Novak, "Türkiye, Rusya'nın en güvenilir ortaklarından biri" dedi.



Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Avrupa'ya enerji temini konusunda Türkiye'ye güvendiklerini ve Türkiye'nin Rusya'nın en güvenilir ortaklarından biri olduÄŸunu söyledi.

Novak, resmi haber kanalı Rusya 24'e verdiÄŸi röportajda, karşılıklı yatırımların artmasında Türkiye'nin gösterdiÄŸi çabalardan övgüyle söz etti, iki ülke arasında imzalanan anlaÅŸmaların tam olarak hayata geçeceÄŸine inandığını belirtti.

Karadeniz'in altından Türkiye'ye ulaÅŸacak doÄŸalgaz hattının inÅŸa edilmesinin, baÅŸlıca görevleri arasında yer aldığına dikkati çeken Novak, Enerji Bakanlığı ve Gazprom uzmanlarının Türk meslektaÅŸlarıyla bu konu üzerinde çalıştıklarını da vurguladı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, 1 Aralık'ta Ankara'da yaptıkları görüÅŸmede, 60 bin metreküpten fazla kapasiteye sahip yeni doÄŸalgaz hattının yapımı konusunda anlaÅŸmıştı. Proje, Türkiye'den BOTAÅž, Rusya'dan ise Gazprom ÅŸirketleri tarafından hayata geçirilecek.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.