Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Durdurun bu cinayeti

Kürtaj konusunda birçok Avrupa ülkesinde yasağı aratmayan sınırlamalar var. İrlanda halkı 1993 yılında düzenlenen bir referandumda kürtajın yasallaşmasını yüzde 67 oyla reddederken, bugün İrlanda’da sadece anne hayatının tehlikede olması durumunda kürtaja başvurulabiliyor. Polonya’da kürtaj 1997 yılında yasaklandı. Lüksemburg, Finlandiya, İngiltere, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İspanya ve Polonya gibi ülkelerde de belli sağlık sorunları dışında kürtaja izin verilmiyor.



Trabzon’da bir kadının kürtaj yaptırırken ölmesi akıllara hamileliÄŸin 10’ncu haftasından sonra yasak olan kürtajı getirdi. Kürtajın “cinayet” olduÄŸunu vurgulayan ilahiyatçılar belli durumların dışında kürtajın yasaklanması için adım atılması gerektiÄŸi konusunda hemfikir.

‘KESÄ°NLÄ°KLE CÄ°NAYETTÄ°R’

Dokuz Eylül Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Ä°slam Hukuku ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Osman EskicioÄŸlu, “Anne, herhangi bir süre olmaksızın bebeÄŸini düÅŸünerek, gerçekleÅŸtirilen kürtaj ile kendisinden bir parçanın alındığı gerçeÄŸini kavramalı. SaÄŸlık sorunları dışında bu hayata son verenler cinayet iÅŸlemiÅŸlerdir” dedi.

‘Ä°SLÂM’DA YERÄ° YOK’

Ä°lahiyatçı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz ise, “Kürtajın, anne ve çocuk için hayati zaruretin dışında yapılması dinimize göre yasaktır. SaÄŸlıklı bir cenin söz konusu, annenin saÄŸlığı doÄŸuma elveriÅŸli ise kürtajın yapılması bir cinayettir. Ä°slam’da yeri yoktur” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.