Sosyal Medya

Güncel

Menemen tam bir tezgâhtı

Bugün cumhuriyet döneminin en büyük çarpıtması olan Menemen Olayının 84. yıldönümü… Günümüzde de birçok kumpas ve provokasyonla karşı karşı kalan İslami kesim aleyhine başlatılan kampanyaların ilklerinden olan Kubilay meselesini değerlendiren tarihçi-yazar Kocabaş, Menemen olayının Müslümanları haksız yere yıllardır töhmet altında bırakmak ve gençliği İslâmiyet’ten soğutmak için tezgâhlandığını söyledi.



Bugün 23 Aralık 2014. Adına resmî açıklamalar ve resmî tarihlerde ‘Ä°rticai Kalkışma’ ve ‘Åžeriat ve Hilafet Ä°steme’ olarak adlandırılan ve 23 Aralık 1930’da Manisa’nın Menemen Ä°lçesinde çıkan olayın 84’üncü yıldönümü. Menemen Hadisesi, resmî tarihin en çok çarpıttığı hadiselerin başında gelmektedir. Açıkça provokasyonların yapıldığı olaylarda, belli kesimlerin bu hadiseleri çarpıtmaları sonucu; fatura Müslümanlara çıkarılmıştır. Ne yazık ki, bu hadiseler haliyle tarih derslerinde de okutulmuÅŸtur. Genç nesilleri Ä°slâmiyet’ten soÄŸutmak için Menemen Olayını çıkardıklarını söyleyen tarihçi-yazar Süleyman KocabaÅŸ, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“MENEMEN OLAYI, GENÇLERÄ° Ä°SLAMÄ°YET’TEN SOÄžUTMAK Ä°ÇÄ°N YAPILDI” 

Konuyla ilgili görüÅŸüne baÅŸvurduÄŸumuz tarihçi-yazar Süleyman KocabaÅŸ, “Menemen olayının tarihteki bir benzeri, Ä°ttihat ve Terakki Partisi tarafından Sultan II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesi için uÄŸraÅŸ verilen 31 Mart olayı olmuÅŸtur. Tarihî gerçeklere aykırı olarak ‘II. Abdülhamid ve taraftarı gericilerin MeÅŸrutiyeti yıkmak istemesi’ olayı olarak resmî tarihlere yansıtılan bu olay, o günden bugüne her yıldönümünde Müslüman kesimi suçlamanın ve genç nesilleri Ä°slâmiyet’ten soÄŸutmanın bir aleti ve tarih miti olarak kullanılmıştır” diye konuÅŸtu.

“MÜSLÜMANLARI HAKSIZ YERE YILLARDIR TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK PLÂNLANDI”

Tek Partili Dönemin partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart Olayından esinlenerek Menemen Olayını hazırladığını söyleyen KocabaÅŸ, “Ä°ttihat ve Terakki Partisi gibi hem muhaliflerini tasfiye ve hem de Müslümanları haksız yere yıllardır töhmet altında bırakmak ve gençliÄŸi Ä°slâmiyet’ten soÄŸutmak için 23 Aralık 1930’da ‘Menemen Olayı’ olarak adlandırılan kendi çarpıtılmış olayı ve tarih mitini tezgâhlamıştır. Topu topu altı kiÅŸinin çıkardığı ve halkın desteÄŸine sahip olmayan küçük bir olay, büyütülerek “Cumhuriyeti yıkmak için Åžeriat ve Hilafet isteyen kalkışma” olayı olarak yurda duyurulmuÅŸtur” ifadelerini kullandı.

“MENEMEN, BÄ°R KOMPLO ESERÄ°DÄ°R”

“Samimi bir Müslüman dinde yasak olduÄŸu için içki ve esrar içerek bunları isteyemez” diyen KocabaÅŸ, “Güya olayı çıkaran NakÅŸibendî tarikatından denilen 6 kiÅŸi ‘Esrar içtikten sonra’ ÅŸeriat ve hilafet istemiÅŸlerdir. Bütün bunlar, samimi Müslümanların yapacağı iÅŸlerden olmayıp, olayın tamamen bir tertip ve komplo eseri olduÄŸunu tek başına ispat etmeye yeter. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olay yerine gönderilen asteÄŸmen Kubilay’ın başı ‘kör testere’ ile kesilmemiÅŸ, başı yeÅŸil sancağın ucuna takılıp sokaklarda dolaÅŸtırılmasının doÄŸru olmadığından bahsedilmiÅŸtir. Anlayacağınız bunlar, ‘olayı büyütmek için’ uydurulmuÅŸtur” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

“MUHALÄ°FLERÄ° TASFÄ°YE ADI ALTINDA NAKŞİBENDÎ TARÄ°KATI BÄ°TÄ°RÄ°LMEK Ä°STENDÄ°”

Türkiye’nin büyük bir manevi buhran içine düÅŸmesinde Menemen Olayının rolünün büyük olduÄŸuna dikkat çeken KocabaÅŸ, “Menemen, Türkiye’nin en güçlü tarikatı NakÅŸibendî tarikatına yönelik  ‘Muhalifleri tasfiye’ olayı olmuÅŸ, üstelik de gelecek yıllarda yıldönümlerinde 31 Mart olayı yanında, ‘Müslümanlara gözdağı vermek için’ denilerek bir tarih miti olarak kullanılmaya, 21. yüzyılın baÅŸlarına kadar devam edilmiÅŸtir. GençliÄŸimiz ise, bu iki tertip ve komplo olayı ÅŸahsında haksız yere Ä°slâmiyet’ten ‘Müslümanlar gerici ve yobaz’ gösterilerek soÄŸutulmuÅŸtur” diye konuÅŸtu.  

AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.