Sosyal Medya

Coğrafyamız

Birçok ülke Gazze için vaadini yerine getirmedi

BM, Gazze'nin imarı için yardım taahhüdünde bulunan ülkelere vaatlerini yerine getirmesi çağrısı yaptı .



BirleÅŸmiÅŸ Milletler, Gazze'nin yeniden imarı için yardım sözü veren ülkelere bu vaatlerini yerine getirme çaÄŸrısında bulundu. 

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'nin imarında yaÅŸanan fon sıkıntısını BM OrtadoÄŸu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry'nin geçen hafta BM Güvenlik Konseyi gündemine getirdiÄŸini hatırlattı.

Gazze'nin imarı için Kahire'de düzenlenen yardım konferansında önemli bir adım atıldığını dile getiren Dujarric, "Konferans'ta verilen taahhütlerin yerine getirilmesi Gazze'nin imarı için çok önemli" dedi.

Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de 12 Ekim'de gerçekleÅŸtirilen "Gazze'nin Yeniden Ä°marı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuÅŸtu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu (UNRWA) Gazze Direktörü Robert Turner, Gazze'nin yeniden imarı için ayrılan bütçenin tükenmek üzere olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Kendilerine ayrılan bütçenin yeterli olmadığını vurgulayan Turner, "Tahrip olan yerleri imar ve zarar görenlere yardım edebilmemiz için 724 milyon dolara ihtiyacımız var ancak kuruluÅŸumuzun teslim aldığı ve verilmesi yönünde taahhütte bulunulan miktar yalnızca 100 milyon dolar" bilgisini vermiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.