Sosyal Medya

Güncel

İmralı görüşmelerinde bir ilk yaşanacak!

6-7 Ekim olaylarından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan bir dizi toplantının ardından İmralı'da bir ilk yaşanacak. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı da İmralı ziyaretlerine gidecek. Böylece MİT dışında ilk defa devletin başka kurumu da görüşmelere katılmış olacak.



 
Hükümet, 6-7 Ekim olaylarından sonra kritik bir aÅŸamaya giren çözüm sürecini rayına oturttuktan sonra gelinen son noktayı masaya yatırdı. Bu kapsamda BaÅŸbakan DavutoÄŸlu baÅŸkanlığında son günlerde 'çözüm süreci' konulu bir dizi toplantı gerçekleÅŸtirildi. Ortaya çıkan deÄŸerlendirmeler ÅŸöyle: “Bölgeye yönelik alınan yeni tedbirlerle, yol kesme, haraç alma gibi asayiÅŸ olaylarının sayısında düÅŸüÅŸ yaÅŸandı. PKK'nın ÅŸehir yapılanması kapsamında binin üzerinde 'elebaşı' konumundaki kiÅŸi yakalandı.

'Alan hakimiyetinin kaybedildiÄŸi' görüntüsünün bir an önce ortadan kaldırılması için valiler, kaymakamlar, emniyet ve jandarmaya gereken tüm talimatlar verildi. Güvenlik birimlerinden 'çözüm sürecinin zarar göreceÄŸi gerekçesiyle güvenlik adımlarının atılmasından geri durulmaması' istendi. Ä°mralı ve HDP'lilerle yapılan görüÅŸmelerde de kamu düzeni saÄŸlanmadan ve silah bırakma aÅŸamasına geçilmeden bir adım atılmayacağı mesajı verildi. HDP'nin son olarak Kandil'e götürdüÄŸü 'müzakere taslağı' ise, hem Ä°mralı hem de devletin bazı rötuÅŸları ile 'görüÅŸülebilir' bulundu. Yeni yılla birlikte görüÅŸmeler hızlandırılacak. Ä°zleme kurulları bu görüÅŸmeleri takip edecek. Ayrıca Kamu Düzeni ve GüvenliÄŸi MüsteÅŸarlığı da (KDGM) Ä°mralı ziyaretlerine baÅŸlayacak. KDGM'nin başında bulunan eski MÄ°T MüsteÅŸar Yardımcısı Muhammet DerviÅŸoÄŸlu, daha önce Ä°mralı'da pek çok defa Öcalan ile görüÅŸen bir isim.

Ayrıca KDGM'ye alanında uzman çok sayıda personel alınacak. Ä°lk etapta 150 kiÅŸinin istihdam edileceÄŸi kurumun kadrosu kısa süre içinde 500 kiÅŸiye çıkarılacak. 


(Türkiye Gazetesi)  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.