Sosyal Medya

Coğrafyamız

El Kaide saldırıyı kınadı!

El Kaide örgütü, bir kısmı IŞİD'e biatli olan Pakistan Taliban'ının yaptığı 'Peşaver askeri okul baskınını' kınadığını açıkladı.



El Kaide örgütü, bir kısmı IŞİD'e biatli olan Pakistan Taliban'ının yaptığı "PeÅŸaver askeri okul baskınını" kınadığını açıkladı.

''KALPLERÄ°MÄ°Z KEDER Ä°ÇÄ°NDE''

"Kalplerimiz masum çocukların öldürülmesinden dolayı keder içindedir" diyen El Kaide'nin Hint kolu, uzun bir bildiriyle Pakistan Talibanı'nı kınadı.

Bildiride "saldırının maksadı çocukları öldürmekti" diyen El Kaide Asya sözcüsü Ousame Mahmoud, ÅŸunları söyledi:

''Pakistan ordusunun ABD ile iÅŸbirliÄŸi yaparak haddini aÅŸan eylemler yaptığı ve Müslümanlara zulmettiÄŸi doÄŸrudur, ancak bu Müslümanların ve onların çocuklarının zalimce hedef alınmasını gerektirmez.

'''HEDEF ÇOCUKLARDI'

"Kalplerimiz masum çocukların öldürülmesinden dolayı keder içindedir. 130’dan fazla çocuÄŸun ölümüne sebep olan PeÅŸaver saldırısını duyduk. Saldırıyı düzenleyenlerin hedefi okul ve okulda okuyan çocuklardı. 

Bu demek oluyor ki; hedef, sivil kayıplarının az olma olasılığı olan herhangi bir askeri kamp yada bölge deÄŸildi. Yani bu okul, herhangi bir askeri eÄŸitimin yapılmadığı, savaÅŸçı olmayan sıradan çocukların eÄŸitim gördüÄŸü, Pakistan ordusu mensuplarının çocuklarının okullarıydı. Aldığımız bilgiler doÄŸrultusunda cemaatimizin bu konudaki tutumundan bahsedeceÄŸiz. Ve bu konuda iki önemli varsayımda bulunuyoruz:

1-Saldırının maksadı amacı çocukları öldürmekti.

2-Öldürülenlerin büyük çoÄŸunluÄŸu gerçekten çocuklardı." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.