Sosyal Medya

Güncel

HDP'liler artık şov yapamayacak

HDP'nin İmralı ziyaretlerinin ardından kamuoyunda tepkilere neden olan açıklamalar yapması hükümeti harekete geçirdi.



HDP, Ä°mralı ziyaretlerinin ardından kamuoyunda tepkilere neden olan açıklamalar yapmayacak, basın üzerinden polemiklere son verilecek

YENÄ° SAYFA AÇILDI

Hükümet, terörün son bulması için yürüttüÄŸü çözüm sürecini seçimden önce nihai hedefe ulaÅŸtırma konusunda kararlı adımlar atmayı sürdürüyor. Süreci daha geniÅŸ tabana yaymak için diÄŸer Kürt partileri ile de görüÅŸen hükümet, kırılganlıkların son bulması için HDP ile iletiÅŸimde de yeni bir sayfa açtı.

YENÄ°DEN BELÄ°RLENDÄ°

HDP ile yaÅŸanan polemiklerin son bulmasını isteyen hükümet, Ä°mralı ziyaretlerinin ardından yapılan açıklamaların çerçevesini de yeniden belirledi.

SON BULACAK!

HDP, Ä°mralı ziyaretlerinin ardından kamuoyunda tepkilere neden olan açıklamalar yapmayacak, basın üzerinden polemiklere son verilecek. Yeni dönemde HDP milletvekilleri sürece iliÅŸkin atılacak adımlar olgunlaÅŸmadan kamuoyu ile paylaÅŸmayacak.

Yetkililer, HDP Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları, HDP EÅŸbaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın iç güvenlik paketinin yasalaÅŸması durumunda sokaklarda eylem yapılacağını açıklamalarının iletiÅŸimde yeni bir çerçeveyi zorunlu kıldığını söyledi.

HDP heyeti, geçen hafta MÄ°T ve hükümet yetkilileri ile görüÅŸtükten sonra Ä°mralı'ya gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretten önemli bir mesajla döndü. GörüÅŸmede, hükümetin "kamu düzeni" ve "çekilme" talebi deÄŸerlendirildi. Öcalan, HDP heyeti aracılığı ile kamu düzeninin saÄŸlanması mesajı iletti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.