Sosyal Medya

Coğrafyamız

''İslam dünyası üstüne düşeni yapmalı''

D-8 Genel Sekreteri Musavi, Pakistan'da 132'si çocuk 148 kişinin öldüğü okul baskınına ilişkin, "İslam ülkeleri olarak üzerimize düşeni yaparsak bu tür olaylar da yaşanmayacaktır" dedi.



GeliÅŸen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, Pakistan'ın PeÅŸaver kentinde 132'si çocuk 148 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi okul baskınıyla ilgili, "Ä°nÅŸallah bundan sonra bu tür üzücü ve tarifi imkansız olaylar hem Ä°slam dünyasında hem de dünyada yaÅŸanmaz" dedi.

Musavi, olayın kelimelerle tarif edilemeyecek kadar üzücü olduÄŸunu söyledi.

Saldırıda çoÄŸunluÄŸunu çocukların oluÅŸturduÄŸu 148 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini anımsatan Musavi, olayın ardından bir günlük milli yas ilan eden Türkiye'ye de teÅŸekkür etti.

Bu tür saldırıların bir daha yaÅŸanmamasını temenni eden Musavi, "Bu elim olayla ilgili PakistanBaÅŸbakanı Navaz Åžerif'e üzüntümü belirten taziye mektubu ilettim ve kendisine de ulaÅŸtı. Ä°nÅŸallah bundan sonra bu tür ve tarifi imkansız olaylar hem Ä°slam dünyasında hem de dünyada yaÅŸanmaz" diye konuÅŸtu.

Bazı Ä°slam ülkelerinde yaÅŸanan iç savaÅŸlara da deÄŸinen Musavi, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

"Bu olayların çözümü için Ä°slam ülkeleri arasında karşılıklı iÅŸbirliÄŸini artırmalı, birbirimizle olan ticaretimizi geliÅŸtirmeliyiz. EÄŸer Ä°slam ülkeleri olarak biz üzerimize düÅŸeni yaparsak, kendi aramızdaki iÅŸ birliÄŸine daha fazla önem verirsek refahımız ve zenginliÄŸimiz artacaktır ve bu tür olaylar da yaÅŸanmayacaktır. D-8 de bunu arttıracak araçlardan bir tanesidir. FakirliÄŸi ortadan kaldırdığımız zaman da bir çok sorunu çözmüÅŸ olacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.