Sosyal Medya

Coğrafyamız

Masum'dan Barzani'ye

Peşmerge güçleri son günlerde IŞİD'e karşı arka arkaya başarılar elde ediyor. Irak Cumhurbaşkanı Masum, IKBY Başkanı Barzani'yi "peşmergenin büyük kahramanlıklar sergileyerek IŞİD'i bozguna uğrattığı" için tebrik etti.



Irak CumhurbaÅŸkanı Fuat Masum, peÅŸmerge güçlerinin IŞİD karşısında elde ettiÄŸi baÅŸarılar nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani'yi telefonla arayarak tebrik etti. IKBY BaÅŸkanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Masum, Barzani'yi Zummar, Rabia ve Sincar'daki "peÅŸmerge baÅŸarısından" dolayı kutladı.

Irak'ın diÄŸer bölgelerinin de bir an önce 'terör örgütünden' kurtarılması temennisini dile getiren Masum, peÅŸmergenin büyük kahramanlıklar sergileyerek IŞİD'i bozguna uÄŸrattığını dile getirdi. 

PeÅŸmerge güçleri önceki gün baÅŸlattıkları geniÅŸ kapsamlı operasyonda önce Musul'un Sincar Dağı'nı, ardından Sinun nahiyesini kontrol etmiÅŸti. IŞİD, peÅŸmerge güçlerinin geri çekilmesi üzerine 3 AÄŸustos'ta da Iraklı Kürtlerin "Åžengal" olarak adlandırdığı Sincar ilçesini ele geçirmiÅŸti.

IŞİD'in bölgeye gelmesinin ardından binlerce Ezidi evlerini terk ederek Sincar Dağı'na sığınmıştı.

"Peşmerge Mahmur'da saldırı başlattı"

PeÅŸmerge Kuvvetleri Mahmur Cephesi Komutanı Sirwan Barzani de Rudaw'a yaptığı açıklamada, "Åžengal'den (Sincar) sonra Mahmur bölgesinde de saldırı baÅŸlattık. ÖÄŸle saatlerinde Mahmur yakınlarındaki iki köyü aldık. Åžu anda Mahmur cephesinde sadece üç köy IŞİD'in elinde kaldı. Bu köyleri de alacağız. Bizim bölgede yaklaşık 150 kiÅŸi kaldılar. Dün altı emirleri bize teslim oldu" dedi.

Kaynak: AA ve Rudaw

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.