Sosyal Medya

Güncel

"Bugün feryat edenler o gün bizi duymadı"

Yarbay Ali Tatar, ölümünün 5’inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.



Amirallere Suikast davası nedeniyle 10 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan, hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca ise başına tek el ateÅŸ ederek intihar eden Yarbay Ali Tatar, ölümünün 5’inci yıldönümünde mezarı başında anıldı. 
 
Ali Tatar’ın eÅŸi Nilüfer Tatar, "En baÅŸtan beri söyledik, bunlar hukuksuzluk yapıyor, kumpaslar var. Bugün feryat edenler o gün feryadımızı duymadılar" dedi.
 
Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen törene Yarbay’ın annesi Satı Tatar, eÅŸi Nilüfer Tatar, kızı Gökçe Tatar, aÄŸabeyi Ahmet Tatar, ablası Hürriyet Tatar, CHP ve MHP milletvekileri, Anadolu Partisi Genel BaÅŸkanı Emine Ülker Tarhan ile Balyoz ve Ergenekon davası sanığı askerler katıldı. 
 
"HUKUK BÄ°R GÜN ONLARA DA LAZIM OLACAK DEMÄ°ÅžTÄ°K"
 
Alevi dedesi dua okudu, ÅŸehitler için saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı okundu. Tatar’ın suikast yapacağı iddia edilen Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral EÅŸref UÄŸur YiÄŸit de törene mesaj gönderdi.
 
Tatar Ailesi de “Hukuk bir gün onlara da lazım olacak demiÅŸtik, bugün gelinen noktada ne kin güdüyoruz ne de cana karşı can istiyoruz. Ä°stediÄŸimiz sadece adalet” mesajını verdi. Ali Tatar’ın eÅŸi Nilüfer Tatar ise ÅŸunları söyledi: “En baÅŸtan beri söyledik, bunlar hukuksuzluk yapıyor, kumpaslar var. Bugün feryat edenler o gün feryadımızı duymadılar. Ä°ÅŸ kendilerine gelince farkına vardılar. Ä°ntikam peÅŸinde deÄŸiliz ama adaleti de istiyoruz. Kumpası kuranlar, bugün haklarında operasyonlar yapılanlar da yargılansın. Kumpasın içindeki savcılardan, hâkimlerden hesap sorulmasını istiyorum. Acımız sonsuz, güvenmesek de adaletin peÅŸini bırakmayacağız. Ali’nin canına kıyanlar hesap versin.”
 
BERABER YÜRÜDÜLER
 
OÄŸlunun mezarı başında gözyaşı döken anne Satı Tatar da “Anneyi boynu bükük, gözü yaÅŸlı bırakanlara yazıklar olsun” dedi. Tatar’ın aÄŸabeyi Ahmet Tatar da, ÅŸunları söyledi: “Åžimdi rol çalıp adalet nöbetine soyunanlar, helallik peÅŸine düÅŸenler, bakın geride bıraktığınız zulme, gözü yaÅŸlı annelere, yetimlere, eÅŸlere, çocuklara. Söyleyin neyin hesabını verdiniz de bizden helallik istiyorsunuz, hangi adil mahkemede hesap verdiniz ki sizi affedelim? Nerede ceza çektiniz de acımızı, ÅŸehitlerimizi unutmamızı bekliyorsunuz? Sizden olmayanın, önünüzde duranın kanı helal mi size? Karanlığa deÄŸil aydınlığa bakıyoruz. Diktatöre deÄŸil demokrasiye ve evrensel hukuka, vatanımıza sahip çıkıyoruz. Ä°ntikam peÅŸinde de deÄŸiliz. Biz adalet istiyoruz.”   


KAYNAK: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.