Sosyal Medya

Güncel

Kızlarını başörtüsü ile okula göndereni provokatör ilan ettiler

Paralel yapıya yönelik operasyonlar gündemi meşgul ederken, bu yapının neden olduğu mağduriyetler de bir bir gün yüzüne çıkıyor. 2010 yılında kızlarını başörtüsüyle okutmak isteyen kimi aileler, paralel medya tarafından provokatör olarak ilan edilirken, kimi aileler de cezaya çarpıtıldı.



Paralel yapıyla mücadele baÄŸlamında bu yapının neden olduÄŸu maÄŸduriyetlerin dile getirildiÄŸi ÅŸu günlerde Türkiye'nin birçok ilinde olduÄŸu gibi Gaziantep'te de baÅŸörtüsü ile okumak isteyen öÄŸrenciler ile aileleri de maÄŸduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

2010 yılında kızlarını baÅŸörtüsüyle okutmak isteyen MaÄŸdur baba Mahmut Yolcu, ÅŸuan paralel yapı olarak iddia edilen yapının gazetelerinde, kızlarını Allah'ın emri olan baÅŸörtüsü ile okula gönderdiÄŸi için provokatör olarak ilan edildiÄŸini ifade etti.

“Kızlarım okuluna inançlarının gereÄŸi olan baÅŸörtüleriyle gittiler”

BaÅŸörtüsünün sadece yönetmelikle yasak olduÄŸundan dolayı kızlarının baÅŸörtüsüyle okumak istediÄŸini dile getiren Yolcu, “Çocuklarımız Ä°slami bir terbiye ile büyümeleri hasebiyle başı açık olarak okula gitmekten sıkıntı alıyorlardı. Bundan dört yıl önce kızlarım basında baÅŸörtüsünün yasak olmadığını, sadece yönetmelikte olduÄŸunu öÄŸrendiler. Bunun üzerine baÅŸörtüsü ile okula gitmeye karar verdiler. Hatta bu kararı aldıklarında bana da sordular, ‘Baba biz okula baÅŸörtüsü ile gitmek istiyoruz' diye. Ben de kızlarıma eÄŸer bu ÅŸekilde karar verdiyseniz gidebilirsiniz. Zaten sadece yönetmelikte yasakmış dedim. Tabi kızlarım o süreçte bir hafta boyunca bu ÅŸekilde okullarına devam ettiler. Hiç kimseden bir tepki, bir yasak görmediler. Kızlarım inançlarının gereÄŸi olan baÅŸörtüleriyle gittiler.”dedi

“Siz de bize yardımcı olun kızlarınızın baÅŸörtülerini çıkarmaları noktasında ikna edelim' dediler”

Okul yönetimi ilk haftadan sonra, defalarca kızlarının baÅŸörtülerinin çıkarılması için ikna edilmeye çalışıldığını ifade eden Yolcu, “Bir haftadan sonra maalesef kızlarım okula alınmadı. Okul yönetiminden kızlarımın okula alınmamasıyla ilgili tutanak istedim. Bana tutanak verilmedi. Kızlarım okuldan içeri alınmadı. Okul yönetimiyle tekrar görüÅŸmeye gittiÄŸimde ise karşımda polisi gördüm. Fakat bir gün iÅŸyerime gittiÄŸim esnada telefon ile okul müdürü beni aradı. Beni okula çağırdılar. GittiÄŸimde bana senin kızların baÅŸörtüsü ile okula geliyorlar. Yönetmelik gereÄŸi kızlarınız baÅŸörtüsü ile okula giremez dediler. Hatta gittiÄŸimde müdür bana çok ÅŸaşırdığım bir teklif sundu. Siz de bize yardımcı olun kızlarınızın baÅŸörtülerini çıkarmaları noktasında ikna edelim. Yine baÅŸka bir gün birkaç öÄŸretmen okul müdürü, mahalle muhtarı ile birlikte evime geldiler. Bana okula gelip bize yardımcı ol, çünkü biz kızlarını bu ÅŸekilde okula alamayız. Ben de onlara siz kızlarımın baÅŸörtüsünü kendi kararları ile taktıkları kanısına vardınız mı? Diye sordum,  ‘Evet' dediler. Madem kızlarım kendi karaları ile örtünmüÅŸlerse, benim yapabileceÄŸim bir ÅŸey yoktur.dedim” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 “Yarın bizim aylıklarımız kesilirse, siz bizim aylığımızı verecek misiniz?”

Defalarca çocuklarının okula alınmayarak kovulduÄŸunu dile getiren Yolcu, “Tabi ısrarla beni okula çağırdılar. Ben de Üç gün boyunca gittim. Okula gittiÄŸimde okulun kapısında resmi polis ile sivil kıyafetli polisler, okulun kapısında bekliyorlardı. Yine okulun tüm öÄŸretmenleri, müdürü ve yardımcıları ve aynı ÅŸekilde yine mahalle muhtarı ile benim kızlarımın başını açmam için ikna etmeye çalışıyorlardı. Fakat ben onlara bu karar benim kararım deÄŸil, kızlarımın kendi kararı, yapabiliyorsanız gidin kızlarımı ikna edin dedim. Ben yıllardır çocuklarıma bir Ä°slami eÄŸitim vermiÅŸim bunun sonucunda okulun bir yönetmelik ve keyfi kararından dolayı ‘Başınızı açın' desem, vermiÅŸ olduÄŸum eÄŸitim hiçbir iÅŸe yaramaz. Yine kızlarım bana demezler mi  ‘Bize yıllardır verdiÄŸin Ä°slami eÄŸitim ne anlama geliyor?diye. Ya da kızlarım yarın büyüdüÄŸünde baÅŸörtünüzü takın desem, kendim ile çeliÅŸir bir duruma düÅŸerim. Bu cevabım üzerine bir öÄŸretmen, ‘Peki, yarın bizim aylıklarımız kesilirse siz bizim aylığımızı verecek misiniz? Deyince, bende onlara benim inancım her ÅŸeyden önce gelir dedim. Tabi bunların yanında çocuklarım rehberlik odasına kapatıldılar. Günlerce okula alınmadılar.”ifadelerini kullandı

“Allah'ın emri olan baÅŸörtüsü için beni ikna etmeye çalışıyorsun”

Kızlarının baÅŸörtüsüyle okula gittiÄŸi için tek baÅŸlarına bir sınıfa alındığını belirten Yolcu, “Hatta bir gün eve geldiÄŸimde okul saati geçmiÅŸ olmasına raÄŸmen kızlarım eve gelmemiÅŸti. Bunun üzerine okula gittim. Okula gittiÄŸimde kızlarımı bulamayınca tekrar eve geldim. Kızlarım eve gelmiÅŸti sordum nerede kaldınız diye, kızlarım öÄŸretmenler tarafından rehberlik odasına tek başına kapatılıp burada ders yapın demiÅŸler. Peki, neden dedim, öÄŸretmen kızlarıma eÄŸer siz bu ÅŸekilde baÅŸörtülü gelirseniz, diÄŸer çocuklar da sizden etkilenir. Bundan dolayı siz tek başına bir sınıfta ders alacaksınız demiÅŸler. Tabi bunun üzerine okula gittim. Okul müdürü benimle muhatap bile olmadı. Hatta en ilginç olanı ise Din Kültürü öÄŸretmenliÄŸi yapan bir öÄŸretmen, o bile beni kızlarımın başını açmaları için kendilerine yardımcı olmamı istedi. Ben de ÅŸaşırdım doÄŸal olarak, ‘Yazıklar olsun size' dedim. Din kültürü öÄŸretmenliÄŸi yapıyorsunuz, fakat yaptığınız harekete bakın dedim. Allah'ın emri olan baÅŸörtüsü için beni ikna etmeye çalışıyorsunuz. Israr ederek okul müdürünün yanına çıktım. Neden kızlarımı okula almıyorsunuz. Bana ‘Kızlarını baÅŸörtüsüyle okula almayacağım. Ä°stediÄŸin yere git beni ÅŸikâyet et' diyerek beni okuldan kovdu.”dedi.

“O zamanlar anladım ki kızlarımı okula aldırmayan baÅŸka bir güç var”

Okul müdürünün farklı yapılar tarafından kullanıldığını iddia eden Yolcu, “Ben okul müdürünün bu kadar kararlı olmasını kızlarımı okula almamasını bir tek nedene baÄŸlıyorum. O zamanlar anladım ki, kızlarımı okula aldırmayan baÅŸka bir güç var. Çünkü çocuklarımıza o rezaleti çektirmelerinin acısını artık ben kalbimde hissediyordum. Anladım ki bu ülkede ve Gaziantep'te çok güçlü ve derin bir yapı var. DüÅŸünün eÄŸer bir ÅŸehirde bir Vali'nin, BaÅŸbakanın, CumhurbaÅŸkanının sözü geçmiyorsa, demek ki bu Gaziantep'i baÅŸka bir gücün yönettiÄŸini anladım. Hatta savcılığa kaç defa ÅŸikâyette bulundum, hangi kapıya gittim ise tüm kapılar yüzümüze kapandı. ValiliÄŸe, kaymakamlığa yani hangi devlet kurumuna gittik ise, kapılar yüzümüze kapanıyordu. Ailece bize zulüm ediyorlardı. Bir taraftan kızlarım okula alınmıyordu. Bir taraftan ben günlerce sivil polisler tarafından köÅŸe bucak takip ediliyordum. Hatta iÅŸ anlaÅŸmalarım bile iptal ediliyordu. Bütün iÅŸlerim aksadı. Bundan dolayı maliyeye borçlandım. Ben biliyorum ki, okul müdürünün kızlarımı okula kendisi almıyordu. Onu birileri zorluyordu.” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü,“Allah'ım bu kızlar baÅŸörtülerini çıkarsın ve ikna olsunlar” diye dua etmiÅŸ

Kızlarının eÄŸitimlerinden geri kaldığını belirten Yolcu, “Hatta düÅŸünebiliyor musunuz okul müdürü diyor ki, ben geceleri gece namazında dua ediyorum. Allah'ım bu kızlar baÅŸörtülerini çıkarsın ve ikna olsunlar. YaÅŸadıklarımız sadece bununla da sınırlı deÄŸil. Çocuklarım okullarından, eÄŸitimlerinden geri kaldılar. Bir yıl boyunca okula alınmadıklarından dolayı, bir yıl geri de kaldılar. Tabi oturduÄŸumuz mahalleden farklı bir mahalleye taşındık, aynı ÅŸeyleri burada da yaÅŸadık. Kızlarım bu okulda da sivil polislerin okul müdürünü sıkıştırarak kızlarımın okula almasını engelledi. Sivil polislere bizatihi kendi gözlerimle ÅŸahit oldum. Dilekçeyi polisler kendi elleriyle yazdılar ve okul müdürüne teslim ettiler. Hatta okul müdürüne beni ÅŸikâyet etmeleri için dilekçe bile verdiler. Aynı ÅŸekilde çocuklarım bu okulda da yarı dönem okula alınmayıp eÄŸitimlerinden geri kaldılar. Yine bir dershanenin iÅŸini yapıyordum. Beni gazetelerine abone etmeye çalıştılar, reddettim. Bunun üzerine çocuklarım dört gün sonra okula alınmadı.”diye konuÅŸtu

“Bununla da kalmayıp bizi hükümeti devirmekle suçladılar”

Defalarca yetkili kurumlara ÅŸikayette bulunduÄŸunu belirten Yolcu, “Tabi bu yaÅŸadıklarımızı defalarca, Milli eÄŸitim bakanlığına, BaÅŸbakanlığa, CumhurbaÅŸkanlığa dilekçe ile ÅŸikâyet ettim. Fakat gönderdiÄŸimiz o kadar dilekçenin hiç birine cevap verilmedi. Defalarca suç duyurusunda bulundum. Fakat hiç birinden cevap alamadık. Hatta ben mahkemelik oldum. Çocuklarımın eÄŸitimine engel olmuÅŸum diye ve ÅŸu an paralel yapı olarak iddia edilen yapının gazetelerinde kızlarımı Allah'ın emri olan baÅŸörtüsü ile okula gönderdiÄŸim için provokatör ilan edildim. Bir gün arkadaşım bana ‘Tüm gazetelere çıkmışsın' dedi. Åžaşırdım aynı gazetedeki ifadeler ÅŸöyle, ‘Türban konusunda herkes iyi niyetle bir ÅŸeyler yapmaya çalışırken, müthiÅŸ bir zamanlama ile ilköÄŸretimdeki çocuÄŸunu baÅŸörtüsü ile zorla okula sokmaya çalışan provokatör.'ifadeleri yer alıyordu. Bununla da kalmayıp bizi hükümeti devirmekle suçladılar. Evet, bu günlerde operasyonlar nedeniyle, maÄŸdurların bulunduÄŸu dile getiriliyor. Kimse bizim yaÅŸadığımız maÄŸduriyetleri konuÅŸmuyor. EÄŸer hükümet samimi ise yaÅŸadığımız sıkıntıları gidersin. Åžu an olmuÅŸ hala çocuklarım ÅŸimdi büyümüÅŸ olmalarına raÄŸmen yaÅŸadıkları baskılar nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyorlar. Tabi bizler o zaman bile mevcut hükümetin bakanları tarafından da provokatör, hatta cahil ilan edilmiÅŸtik.”ifadelerini kullandı.  (Ä°brahim KoçyiÄŸit-Ä°LKHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.