Sosyal Medya

Güncel

Barzani: Tehdit altındayım ama ölmekten korkmuyorum

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, tehdit altında olduğunu ancak ölmekten korkmadığını ve vatan için her an ölmeye hazır olduğunu söyledi.



El- Arabiya televizyonuna verdiÄŸi röportajda, tehdit altında olduÄŸunu belirten Mesut Barzani, iki düÅŸmanının olduÄŸunu söyledi. Barzani, “Kürt milletine düÅŸman herkes benim düÅŸmanımdır. Yine insanlık düÅŸmanı her kiÅŸi de benim düÅŸmanımdır” dedi. Barzani, topraklarının yüzde 90’ının PeÅŸmerge Güçleri’nin kontrolünde olduÄŸunu, sadece Åžengal’in (Sincar) bunun dışında kaldığını belirterek, “Kürdistan’ın bir karış toprağı bile IŞİD’e bırakılmayacak” dedi. 1991’deki baÅŸkaldırıdan bu yana IŞİD’le savaşın ilk olduÄŸunu belirten Barzani, bu savaÅŸa hazırlıksız yakalanmalarının sebebinin tecrübeli peÅŸmergelerin emekli olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Barzani, “IŞİD Irak Ordusu’ndan bin 700 zırhlı aracı ele geçirdi. Toplar ve silahlar hariç. Bunlar savaşın ilk gününden bu yana peÅŸmerge için sorun oldu. IŞİD, patlayıcı ve kanas silah yönünden de güçlü” diye konuÅŸtu.

PeÅŸmergeye Batılı ülkelerden yapılan silah yardımları için ise Barzani, “PeÅŸmergeye yapılan yardımlar yeterli deÄŸil. PeÅŸmerge gibi savaÅŸacak baÅŸka bir güç yok. Diyebilirim ki peÅŸmerge mucizevi ÅŸeyler yapıyor” dedi. Barzani, Kerkük’ün bir Kürdistan ili olduÄŸunu ve Kürdistan kimliÄŸine sahip olduÄŸunu söyledi. Kerkük sorununun çözümünde halkın iradesinin belirleyici olması gerektiÄŸini ifade eden Barzani, ili koruduklarını ancak çekilmeye kalkarlarsa IŞİD’in birkaç saat içinde burayı ele geçireceÄŸini dile getirdi.

Ä°ran’ın savaÅŸtaki rolüne de deÄŸinen Barzani, “Ä°ran’ın herhangi bir askeri gücü burada yok. Sadece askeri danışmanlar var ki onların da görevi diÄŸer yabancı ülkelerle aynı” dedi. Barzani, bazı Arap ülkelerinin de kendilerine yardım ettiÄŸini ancak ayrıntı veremeyeceÄŸini ifade etti ve Kobani’ye peÅŸmergenin geçiÅŸine izin verdiÄŸi için de Türkiye’ye teÅŸekkür ettiklerini söyledi.

ÅžEYHMUS ÇAKAN / STAR 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.