Sosyal Medya

Güncel

Akyürek 'Hrant Dink ne olursa olsun öldürülecek' notunu gizledi

Cinayetin işlendiği dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet İlhan Güler'in savcılık ifadesinde çok çarpıcı detaylar yer alıyor. Güler, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in "'Hrant Dink ne olursa olsun öldürülecek' şeklindeki istihbarat notunu gizlediğini söyledi.



 Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekilliÄŸi'nce yürütülen Hrant Dink cinayeti soruÅŸturması kapsamında, "Dink'in ölümünde ihmali olduÄŸu" iddia edilen dönemin Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžube Müdürü Ahmet Ä°lhan Güler, ÅŸüpheli sıfatıyla verdiÄŸi ifadesinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Hrant Dink'in öldürülmesine iliÅŸkin Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekilliÄŸi Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Yusuf DoÄŸan tarafından yürütülen soruÅŸturmada, o dönem görev yapan bazı kiÅŸilerin ifadesine baÅŸvuruluyor.

Åžüpheli sıfatıyla 8 Aralık'ta ifadesi alınan Güler, 2003 yılı Mart ayında Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžube Müdürü olarak atandığını belirtti.

Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak Güler, Hrant Dink hakkında Trabzon'dan gelen yazıyı parafladığını ve yardımcısından itibaren birimlere gönderdiÄŸini söyledi.

Güler, Hrant Dink'e yönelik eylemle ilgili olarak Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı'ndan kendisini kimsenin aramadığın ifade ederek, gönderilen yazının da esas itibarıyla Osman Hayal'e iliÅŸkin bir araÅŸtırmayı kapsadığını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.