Sosyal Medya

Güncel

Mahçupyan: Batı Basını Türkiye Hakkında Bilgisiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan, 14 Aralık operasyonunu BBC'ye değerlendirdi.



BBC'nin radyo programı Newshour ile yaptığı söyleÅŸide Batı basınını suçlayan Mahçupyan "Batı basınına baktığım zaman Türkiye'de olan bitenler konusunda çok bilgisiz olduklarını görüyorum." dedi.

Etyen Mahçupyan, yaÅŸananların Türkiye'de özgürlüklerin erozyonu anlamına gelip gelmediÄŸine dair soruya "Konunun gerçekten bu olduÄŸunu düÅŸünmüyorum" diye yanıt verdi.

"Gülen hareketinin son yıllarda çok güçlü olup hukuki davaları kontrol ettiÄŸini" söyleyen Mahçupyan, "Bu anlamda yasal veya meÅŸru olarak niteleyemeyeceÄŸimiz bazı ÅŸeyler yaptılar" dedi.

Mahçupyan, gözaltına alınan gazetecilerin istikrarı bozmaya çalıştıkları konusunda elinde güçlü kanıtlar olup olmadığı sorusuna ise ÅŸu cevabı verdi:

"Gülen Hareketi'ndeki bazı kiÅŸilerin kanuna aykırı ÅŸeyler yaptığına dair kanıtımız var. Ve bu gazetecilerin Gülen Hareketi içinde olduÄŸuna dair kanıtlarımız var. Ancak belirli gazetecilerin, bu belirli vakalara karıştığına dair kanıtımız yok. Gülen hareketi içinde yüksek mevkilerde oldukları ve medyayı kontrol ettikleri için bu olasılık yüksek. Ama buna karar verecek olan kiÅŸi ben deÄŸilim."

"17 Aralık davalarının sadece yolsuzluk davaları olmadığını" belirten Mahçupyan, "Belki bazı yolsuzluklar var, evet. Ama diÄŸer yandan baÅŸka bir ÅŸey daha var, o da, bu davaları baÅŸka bir ÅŸey yapmak için kullanmak."

"Bu operasyonun uluslararası alanda Türkiye'nin imajını olumsuz göstermek için kullanılacağından ÅŸüphe duymadığını" belirten Mahçupyan, Batı basınını da eleÅŸtirdi.

Hükümetin, uluslararası alandaki bu olası imaj zedelenmesinin önemseyip önemsemediÄŸi sorusuna cevaben Mahçupyan ÅŸunları söyledi:

"Önemsiyorlardı. Ancak belki de artık önemsemiyorlar. Çünkü Batı basınının hiç objektif olmadığını düÅŸünüyorlar. Bunu söylemekte haklıklar çünkü Batı basınına baktığım zaman Türkiye'de olan bitenler konusunda çok bilgisiz olduklarını görüyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.