Sosyal Medya

Güncel

Cemaat operasyonunda 11 kiÅŸi serbest

Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı olan 31 kişiden 11’i serbest bırakıldı. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca sağlık kontrolünden geçirildi.



14 Aralık’ta 13 ilde Gülen Cemaati’ne yönelik baÅŸlatılan Ä°stanbul merkezli operasyonda ÅŸüphelilerin sorgulanmasına devam ediliyor. Ä°fadeleri iki savcı alıyor. Åžimdiye kadar 11 kiÅŸi ifadesinin alınmasın ardından serbest bırakıldı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu BaÅŸkanı Hidayet Karaca saÄŸlık kontrolünden geçirildi. Dumanlı ile Karaca geniÅŸ güvenlik önemleri altında Eyüp EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde saÄŸlık kontrolünden geçirildikten sonra  Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına geri götürüldü. 

Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nde savcı tarafından ifadeleri alınan Samanyolu TV'de yayınlanan "Åžefkat Tepe" dizisinin senaristi Hikmet Tombulca ile yapımcısı Samim Noyan, yine aynı kanalda yayınlanan "Tek Türkiye", "Åžefkat Tepe" ve "Sungurlar" adlı dizilerin yapımcısı Salih Asan, "Sungurlar" dizisinin yönetmeni Engin Koç serbest bırakıldı.

Böylece Pazar sabahı baÅŸlayan operasyonda ÅŸimdiye kadar serbest bırakılanların sayısı 11'e yükseldi. 18 kiÅŸinin sorgusu ise devam ediyor. 

Bugün Gazetesi yazarı Nuh GönültaÅŸ ile Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan ise henüz yakalanamadı

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.