Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da torpili bitirecek sistem devreye giriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 Ocak'ta online denetim başlatacak. Sisteme anında kaydedilen e-Denetim ile torpil bitecek



Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, sahadaki denetimleri online olarak yapacak adımı atıyor. "e-Denetim" adı verilen uygulamayla sonuçlar anlık olarak sisteme kaydedilecek. Herhangi bir deÄŸiÅŸikliÄŸe izin vermeyen sistemde, denetim yapan yetkililere torpil teklifi yapılamayacak, kaydedilen veriler deÄŸiÅŸtirilemeyecek. Avrupa'da da ilk defa uygulanacak olan e-Denetim için bakanlığın il müdürlüklerindeki uzmanlara gerekli eÄŸitimlerverildi. Bilgisayar veya Ä°Pad ile denetime çıkan uzman personel, projenin eksikliklerini sisteme anında kaydedecek. Sonuçar Ankara tarafından da eÅŸ zamanlıolarak görülebilecek. Yetkililer, "Artık hiç kimse sahadaki elemana denetimlerde esneklik göstermesi gibi bir talepte bulunamayacak. Sistem üzerinde deÄŸiÅŸiklik yapma imkânı olmadığı için kesilecek cezadan da geriye dönüÅŸ olmayacak" dedi. e-Denetim sistemi 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya baÅŸlanacak.

ŞİKÂYETLER DEÄžERLENDÄ°RÄ°LECEK

Online tutulacak kayıtlarla denetimlerin istatistiksel deÄŸerlendirmesi yapılabilecek. Ayrıca, uzun süren davaların takibi ve vatandaÅŸ ÅŸikâyetlerinin deÄŸerlendirilmesi de kolaylaÅŸacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.