Sosyal Medya

Güncel

Yoksul çocukların yüzleri gülecek

Mardin'in Midyat ilçesinde uygulanacak, 'O Köy Artık Uzak Değil' projesi ile öğretmenlerin her ay maaşından 10 lira katkı sunması ile toplanacak bağışlarla 44 köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yapılacak. Kaymakam Bingöl, "Ben de öğrenci iken böyle bir proje ile destek almıştım. Yetim olduğum öğrenildiğinde başımı okşayan o şefkat elini 30 yıl geçti unutamadım" dedi.



Midyat'ta hayata geçirilecek, "O Köy Artık Uzak DeÄŸil" projesi ile ilçede görev yapan öÄŸretmenlerin her ay maaşından sunacağı katkı sonucu toplanacak bağışlarla 44 köy okulundaki ihtiyaç sahibi öÄŸrencilere giysi yardımı yapılacak. Kaymakamlık, Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü, Midyat EÄŸitim Kültür ve Hizmet DerneÄŸi ile Midyat EÄŸitim Sevenler DerneÄŸi'nin katkılarıyla uygulanacak proje, Midyat Kocatepe Ä°lkokulu'nda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Projeye bin lira bağışta bulunan Kaymakam OÄŸuzhan Bingöl toplantıda yaptığı konuÅŸmada, ilçede görev yapan öÄŸretmenlerin düÅŸüncesi üzerine projenin hazırlandığını ifade ederek, bu projeye katkı sunmak isteyen öÄŸretmenlerin maaÅŸlarından her ay 10 lira kesilmesi sonucu toplanacak bağışla köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öÄŸrencilere giysi yardımı yapılacağını söyledi. Alınan giysilerin okul idarelerine teslim edileceÄŸini ve ihtiyacı olan öÄŸrencilere rencide edilmeden gizlice dağıtılacağını belirten Bingöl, bu kapsamda proje katkı sunmak için 400 öÄŸretmenin baÅŸvuruda bulunduÄŸunu, baÅŸvuruların sürdüÄŸünü söyledi.

'OKÅžADIÄžINIZ HER YÜREK UMUDUMUZ OLACAK'

Bingöl, ilkokulda okurken kendileri için de bir kampanya düzenlendiÄŸini hatırlatarak, ÅŸunları dile getirdi: "Ben de öÄŸrenci iken böyle bir proje ile destek almıştım. Yetim olduÄŸum öÄŸrenildiÄŸinde başımı okÅŸayan o ÅŸefkat elini 30 yıl geçti unutamadım. Eve gittiÄŸimde annem ile paylaÅŸtığım o ÅŸefkat eli idi. O gün bana ne yardımı yapıldığını hatırlamıyorum ama o sıcak el yıllardır hafızamdan çıkmadı. OkÅŸadığınız her yürek gelecekte umudumuz olacak. Bilgi ve birikiminizin yanı sıra ÅŸefkatinizi benim gibi yaÅŸamak zorunda kalan çocuklarla paylaÅŸacağınız için sizlere teÅŸekkür ediyorum. Bu iyilik hareketini, ilk neferleri olan sadece öÄŸretmenlerle sınırlı tutmayacağız."

FÄ°KÄ°R ÖÄžRETMENLERDEN ÇIKTI

Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°brahim ÅžiÅŸman da projenin öÄŸrencilerin geleceÄŸe umutla bakmasına vesile olacağını vurguladı. "Bu yardım fikrinin öÄŸretmenlerden gelmesi çok önemli. Midyat'taki tüm öÄŸretmenleri kutluyorum" ifadesini kullanan ÅžiÅŸman, her bir öÄŸretmenin her ay katkıda bulunacağı 10 lira ile yüzlerce çocuÄŸun giysi ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Toplantıya, Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸünde Åžube Müdürleri Yusuf Günay ve Abdulkadir Altay, okul idarecileri ve öÄŸretmenler katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.