Sosyal Medya

Güncel

TÜSİAD'dan operasyon açıklaması

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜİSAD) 14 Aralık'ta paralel yapıya karşı başlatılan soruşturmalara ilişkin açıklama yapıldı.



TÜSÄ°AD'dan, 14 Aralık'ta paralel yapıya karşı gerçekleÅŸtirilen operasyondaki gözaltılar konusunda yapılan açıklamada, "Son yıllarda kamuoyuna mal olmuÅŸ siyasi nitelikli davalarda davaların görülme ÅŸekli ve adil yargılanma ilkesi bakımından yaÅŸanan ciddi sorunlar hukuk ve yargı sistemine güveni zedelemiÅŸtir" denildi ve ÅŸu deÄŸerlendirme yapıldı:

"Davaların görülmesi esnasında ifade ve basın özgürlüÄŸü açısından da önemli sorunlar yaÅŸanmış ve ülkemizin itibarı zarar görmüÅŸtür. 14 Aralık'ta baÅŸlatılan soruÅŸturma ile Türkiye’nin gündeminde yine siyasi tartışmaya yol açan ve basın özgürlüÄŸünü de ilgilendiren bir yargı süreci bulunmaktadır. Hukuk devletini zedeleyen yakın geçmiÅŸteki arka plan düÅŸünüldüÄŸünde, önceki davalarda vurguladığımız gibi, bu soruÅŸturmada da yargı bağımsızlığına uyulması, adil yargılanma hakkının korunması, basın özgürlüÄŸünü esas alarak kamuoyu vicdanını tatmin edecek ÅŸekilde ÅŸeffaf ve adil yürütülmesi kritik önem taşımaktadır. "


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.