Sosyal Medya

Güncel

Bedelli askerlik başvuruları başladı

Merakla beklenen bedelli askerlik için başvurular bugün itibariyle başladı.



Bedelli askerliÄŸi bekleyenler baÅŸvuruların ilk gününde askerlik ÅŸubelerine akın etti.

Askerlik Kanunu ile SözleÅŸmeli ErbaÅŸ ve Er Kanununda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüÄŸe girmesinin ardından baÅŸvurular bugün itibariyle baÅŸladı. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen vatandaÅŸlar, sabahın erken saatlerinde askerlik ÅŸubelerine akın etti. Bankaya 18 bin TL yatıran vatandaÅŸlar buradaki iÅŸlemlerinin ardından askerlik ÅŸubelerine giderek diÄŸer iÅŸlemlerini tamamladı. HalıcıoÄŸlu’ndaki askerlik ÅŸubesine gelip iÅŸlemlerini tamamlayan bazı vatandaÅŸlar, “Çok sıra var, sıranın bitmesini bekliyoruz” dedi.

BaÅŸvurusunu tamamlayıp askerliÄŸini bitiren Berat Yılmaz, “Ben saÄŸlık sebebi nedeniyle askere gidemiyorum. Mecburiyettendi. Devlet böyle bir ÅŸey tanıdı. AskerliÄŸimi yapmış sayılıyorum. Devletimize çok teÅŸekkür ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
1 Ocak 1988 ve daha önce doÄŸanlar 18 bin TL ödeyerek temel askerlik eÄŸitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiÅŸ sayılacak. Bedelli askerlikte baÅŸvuru için son tarih ise 13 Åžubat 2015 olacak.

Ä°HA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.