Sosyal Medya

Güncel

Darbe giriÅŸimlerini bertaraf ettik

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "2002'den beri önce Balyoz, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı bilmem bir sürü isimle bu gidişatın önünü kesmek için planlar, darbe girişimleri yaptılar.



Erzurum'dan karayolu ile AÄŸrıya gelen Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, ilk olarak Vali Mehmet Tekinarslan'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra 15 Nisan Spor Salonu'nda AK Parti AÄŸrı 5'inci OlaÄŸan Kongresine katılanan Bakan Ala, Türkiye'de olumlu adımlar atıldığında önüne engeller konulduÄŸunu söyledi. "Büyük bir milletin çocuklarıyız" diyen Bakan Ala, ÅŸöyle devam etti:

"Türkiyede ne olmuÅŸsa, ne baÅŸarılmışsa ve hangi problemler bertaraf edilmiÅŸse onun altında sizin imzanız var. 'Bizim oyumuzla efendim AÄŸrı'dakinin, Erzurumdakinin, Diyarbakırdakinin Edirnedekinin oradaki herhangi birinin oyu bir mi olacak?' diyorlardı ya. Buradan söylüyoruz; Daha fazlasını söyleriz ama o bizim anlayışımıza sığmaz. Medeniyetimiz bize bu fırsatı vermez. Bizi men eder. Yoksa baÅŸka ÅŸeyler de söyleyebiliriz. Daha çok ÅŸey yaptığımızı ve daha sizin ufkunuzun varamayacağı ÅŸeylere imza attığımızı da belirtebiliriz. Ama ÅŸu kadara yetinelim ki, evet AÄŸrı'daki bir gencin, bir hanımefendinin oyu ile senin oyun o sandıkta aynıdır. Kim ki, o oylar arasında eÅŸitliÄŸi bozan bir giriÅŸimde bulunursa, ya da bizim AÄŸrıdan, Erzurumdan, Trabzondan ortaya koyduÄŸumuz o irademizi çalmaya kalkarsa haddini de bildiririz."

Darbe giriÅŸimlerini bertaraf ettik

Bakan Ala, "Bakın etrafımız her taraf ateÅŸ çemberinde istikrarsızlıkla kavrulurken, büyük devletler ekonomik krizler yaÅŸarken, biz yine birlikteyiz ve yolumuza yine devam ediyoruz. Ä°ÅŸte bozmak istedikleri kardeÅŸlik budur" dedi. Bakan Ala, ÅŸunları söyledi:
"Bu birlikteliÄŸi bozmak için 2002'den beri deÄŸerli kardeÅŸlerim önce Balyoz, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı bilmem bir sürü isimle bu gidiÅŸatın önünü kesmek için planlar yaptılar, darbe giriÅŸimleri yaptılar. Bunları sizlerle birlikte tek yumruk olduÄŸumuz için bertaraf ettik. Türkiye o istikrarla yoluna devam ediyor. Bir ülkede siyasi istikrar yoksa her karışından petrol çıksa bir ÅŸeye yaramaz. Tarumar olursunuz, periÅŸan olursunuz. Demokratik istikrarla saÄŸlayacağız siyasal istikrarı ki iÅŸte o zaman kalkınma, özgürlük ve zenginlik olsun. Ä°ÅŸte o zaman insanımız birlikte geleceÄŸe yürüsün. Türkiyenin yakaladığı en önemli husus siyasal istikrarın demokratik yollarla saÄŸlama iradesidir. Ä°ÅŸte bunu da siz yapıyorsunuz."

Efkan Ala, konuÅŸmasını ÅŸöyle tamamladı:

"Bizim yüz yıldır uÄŸraÅŸtığımız bir problem var. Din ve vicdan özgürlüÄŸünün önündeki engeller iki temel büyük problemlerden birisidir. Åžimdi burada herkes bir arada, kardeÅŸlik bu, demokrasi bu ve siyaset budur. BaÅŸka çok önemli bir problemiz daha vardı. Yıllardır baÅŸta demokratik açılım dedik, milli birlik ve kardeÅŸlik dedik ÅŸimdi çözüm süreci diyoruz. Biz gerçektende bu meselede sizin iradenizle ilk defa iktidara gelen bir parti ve hükümet dedi ki benim kardeÅŸim ile arama girme. Hangi düzenlemeler yapılacaksa onu yapacağım ve AÄŸrılı, Diyarbakırlı kardeÅŸimle eskisi gibi yeni Türkiyeyi inÅŸaa edeceÄŸiz. Gezi olayları, yakıp yıkan vandallar. Yok efendim iki tane aÄŸaç ÅŸöyle olmuÅŸ, böyle olmuÅŸ. Åžimdi kardeÅŸim sen Yalovaya geldin yüzlercesini kestin. Biz milletimize en ufak zarar gelmesini isteyemeyiz, onun karşısında dururuz. Burada kürsüde eleÅŸtiririz, mecliste eleÅŸtiririz. Biz ana muhalalefet partisi lideri ve genel baÅŸkanı gibi kalkıp, bu kadar güzel iÅŸler olmuÅŸken yakıp yıkarak arasına girip ÅŸiddeti teÅŸvik etmeyiz. 2002den beri önümüze hangi engeli çıkartıysalar aÅŸtık, hangi engeli koyduysalar geçtik."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.