Sosyal Medya

Güncel

Üç kumpasta aynı bomba

Tahşiyeciler grubuna ait evlerde ele geçirildiği iddia edilen sis bombalarıyla, Poyrazköy ve Zir Vadisi’nde ele geçirilen sis bombalarının seri numarasının aynı olduğu, bombaların kafile numaralarının ise silindiği tespit edildi. Bomba üzerinde parmak izi bulunan 3 polis, savunmalarında “Eldivenlerimiz delindi” dedi.



Fethullah Gülen’in hedef gösterdiÄŸi TahÅŸiyecilerin Bahçelievler’deki adreslerinde ele geçirilen MKE yapımı sarı renkli 1365-27-000-4080 seri numaralı sis bombası ile Zir Vadisi ve Poyrazköy operasyonlarında ele geçirilen sis bombalarının seri numaralarının aynı olduÄŸu belirlendi. TahÅŸiyecilere baskında  ele geçirildiÄŸi öne sürülen kafile numarası silinmiÅŸ bombalarda ise 3 polisin parmak izi çıktı. 

AYNI NUMARA!

30 Aralık 2009’da, Bahçelievler’deki bir evde yapılan aramalarda, 1 adet Rus yapımı el bombası, 2 savunma tipi el bombası ve 1 adet de sis bombası ele geçirildi. Savunma tipi 2 el bombasının seri numaraları silinmiÅŸti. Öte yandan 20 AÄŸustos 2009 günü, Kartal Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü TEM Büro’da yapılan aramada dolap içerisinde 6 adet el bombası bulundu. Bombaların envantere kayıtlı olmadığı tespit edildi. Yürütülen idari soruÅŸturmada, Kartal'da bulunan bombalardan birinin seri numarasının, Bahçelievler’de ele geçirildiÄŸi iddia edilen Rus tipi el bombası ile aynı, fakat kafile numarasının farklı olduÄŸu belirlendi. Buna raÄŸmen soruÅŸturma kapatıldı. 2010 yılında gruba yönelik yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla Zir Vadisi ve Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçirilen bombalarının aynı seri numarasına sahip olması dikkat çekiyor. Ergenekon ve el-Kaide gibi birbirinden çok farklı iki operasyonda aynı bombanın bulunması, her iki dava için aynı elin delil ürettiÄŸini ortaya koyuyor. 14 Aralık operasyonunun önemli delillerinden biri olan bu detay, 2009 yılında ele geçirilen bir baÅŸka el bombasının seri numarasının TahÅŸiyecilere yönelik düzenlenen operasyonda bulunan el bombasıyla aynı olması açısından da önemli.

KAYIT YOK

Ayrıca Bahçelievler’de yapılan arama sırasında, bombaların bulunma anına kadar kamera kaydı yapılmadığı belirlendi. El bombaların bulunmasının ardından kamera kaydının alındığı belirlendi. 

ELDÄ°VENÄ°MÄ°Z DELÄ°NDÄ° 

Mahkeme safhasında, Bahçelievler’deki aramalara katılan polislerden bir tanesi ifadesinde bombaları aramalardan 30 dakika sonra,  bir baÅŸka polis ise 2 saat sonra bulduklarını söyledi. Bahçelievler’deki ev aramasında çıkan el bombalarının üzerinde, arama yapan 3 polis memurunun parmak izleri çıktı. Mahkeme safhasında polis memurlarının üçü de, “Eldivenimiz delindi” ÅŸeklinde kendilerini savundu.

7 ayda hayali örgüt kurdular!

Nur talebesi Mehmet DoÄŸan’ın, Gülen’e yönelik eleÅŸtirileri sonrasında kumpas için düÄŸmeye basıldı. Ä°ÅŸaret fiÅŸeÄŸi Gülen’den geldi. Gazete, televizyon ve emniyet üçgeninde yaklaşık 7 ayda ‘hayali örgüt’ kuruldu. Ä°ÅŸte 2009’da baÅŸlayan, 2010’da operasyona dönüÅŸen kumpasın kronolojisi:     
- 6 Nisan 2009 günü, herkul.org sitesinden Fethullah Gülen, “Ä°rtica paranoyası” konuÅŸmasında, TahÅŸiye’den bahsetti.
- 8 Nisan’da Zaman Gazetesi’nde, “Terör örgütü üretenler yeni tezgah peÅŸinde” haberi yayınlandı
- 9 Nisan’da, Samanyolu TV’de yayınlanan “Tek Türkiye” dizinin 64’üncü bölümünde, “TahÅŸiye’den örgüt olarak” bahsedildi. Dizide, “Örgüt evlerinden bombalar silahlar çıksın, seri numaraları silin” ÅŸeklinde replikler yer alıyor.
- 10 Nisan’da Zaman Gazetesi’nde “TahÅŸiyecilerle” ilgili köÅŸe yazısı yayınlanıyor.
- 11 Nisan’da, Ä°stanbul Emniyeti’ne, Mehmet DoÄŸan grubuyla ilgili “isimsiz ve imzasız” bir ihbar mektubu geliyor.
- 15 Nisan’da, Zaman yazarı Ahmet Åžahin, “Ä°slam’da irtica ve takiyye yoktur” baÅŸlıklı yazısında TahÅŸiye aleyhinde bir yazı kaleme aldı.
- 23 Nisan günü, Samanyolu TV’de yayınlanan “Tek Türkiye” dizisinin 66. Bölümünde, TahÅŸiye ile ilgili “Rahle” isimli bir örgütten bahsediyor. Rahle; Mehmet DoÄŸan grubunun yayınevi ismi
- 26 Nisan’da, Nuh GönültaÅŸ köÅŸe yazısında, “TahÅŸiye deÅŸifre oldu, yeni isim vermek lazım. Dinci bir isim olması lazım, Mehmet DoÄŸan’ın yayın grubu olan Rahle’den bahsetti.
- 29 Nisan’da, Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü, Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü’ne bir yazı göndererek, Molla Muhammedciler TahÅŸiyeciler soruÅŸturması açılmasını istedi.
- 4 Mayıs’da, Ä°stanbul Terörle Mücadele , Ä°stanbul  BaÅŸsavcılığı’ndan soruÅŸturma izni alıyor.
- 5 Mayıs’da, TahÅŸiyeciler resmi olarak dinlenmeye baÅŸlıyor.
- 6 Mayıs’da, Ä°stanbul Terörle Mücadele, soruÅŸturmadaki TahÅŸiye ismini deÄŸiÅŸtirerek, “El Kaide yanlısı Mhmet DoÄŸan grubu” ismini verdi.
- 30 Araık’da, Mehmet DoÄŸan grubuna operasyon gerçekleÅŸtirildi. Bahçelievler’deki bir evde yapılan aramalarda, 2 el bombası ve 1 sis bombası ele geçirildiÄŸi iddia edildi. Savunma tipi 2 el bombasının seri numaraları silinmiÅŸ, Rus yapımı el bombasını ile sis bombasının seri numarası var.
- 1 Ocak 2010’ta ise Türkiye genelinde eÅŸ zamanlı operasyonlar düzenlendi. TahÅŸiyeciler grubuna baÄŸlı 122 kiÅŸi gözaltına alındı.

TahÅŸiye neden hedef oldu?

TahÅŸiye grubunun paralel yapının kumpasına hedef olasındaki nedenler ÅŸu ÅŸekilde sıralanıyor: DoÄŸu'da Molla Muhammed Kesri olarak anılan  Mehmet DoÄŸan, zekatın kurumlara verilmeyeceÄŸini söylerken, dinler arası diyaloÄŸun da dinsizlik olduÄŸunu iddia ediyor. Risalelerin yorumlanmasında Gülen ile ters düÅŸen Mehmet DoÄŸan, Fethullah Gülen’in Nur Risaleleri’ni tahrip ettiÄŸini söylüyor. TahÅŸiyeciler GüneydoÄŸu illerinde çok aktif, Gülen cemaati onların yüzünden buralara giremiyor.

BilirkiÅŸi suç tespit edemedi

Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Koca’dan oluÅŸan bilirkiÅŸi heyeti, incelemesinde, bir suça rastlayamadı ve raporunda, “Tahminine dayalı olarak kiÅŸilerin yargılanması ifade ve örgütlenme özgürlüÄŸünün ihlali anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

iki ayrı ÅŸehir üç operasyon ve tek bomba

Yeni Åžafak, el-Kaide operasyonu adı altında TahÅŸiye grubuna yönelik açılan davanın dosyasında bulunan belgeye ulaÅŸtı. Belgede, Ergenekon davası kapsamında yürütülen Ä°stanbul Poyrazköy kazıları, Ankara Zir Vadisi kazıları ile el-Kaide operasyonunda Ä°stanbul Bahçelievler'de ele geçirilen sis bombalarının seri numaralarının aynı olduÄŸu açıkça görülüyor. Bahçelievler'de bulunan bombalarda, DNA testi sonrası ortaya çıkan üç polise ait parmak izi ise dikkat çekiyor. Üç polisin birden mahkemede, "Eldivenim yırtıldı" ifadesi vermesi de davadaki hukuk garabetini ortaya seriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.