Sosyal Medya

Güncel

CHP'li Güler: Partimiz Cemaatle ittifak yaptı

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 30 Mart seçimlerinde partisinin Cemaatle ittifak yaptığını öne sürdü, "İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının CHP ile yürüdüğünü hepimiz gördük" dedi.



Birgül Ayman Güler, EÄŸitim-Ä°ÅŸ Kastamonu Åžube BaÅŸkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluÅŸlarınca Åžerife Bacı ÖÄŸretmenevinde düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusunun geleceÄŸi için ne yapmalı, nasıl yapılmalı" konulu konferansta partisi ile ilgili iddialarda bulundu.

Sözlerin kimi siyasi sebeplerle hafifletilebileceÄŸini ileri süren Güler, "Çok zor ama uygulamalar çok önemli. Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, Cemaatle ittifak yaptı. Ä°llerde ve ilçelerde cemaatin çeÅŸitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi’yle yürüdüÄŸünü hepimiz gördük" diye konuÅŸtu.

CHP Kastamonu Merkez Ä°lçe BaÅŸkanı Muzaffer Bıyıklı ve partililer, “Burada öyle bir ÅŸey olmadı, burası Cumhuiyet Halk Partisi’nin tartışılacağı bir yer deÄŸil” diyerek, Güler'e tepki gösterdi.

Güler, Mehmet BekaroÄŸlu'nun partiye katılımına iliÅŸkin de ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Ömrü boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'yle hiçbir iliÅŸkisi olmamış bir kiÅŸi, bir anda hiçbir evveliyatı olmaksızın partinin genel baÅŸkanı tarafından davet edilmiÅŸ, parti meclisi üyesi yapılmak istenmiÅŸ. Partililer buna tepki gösterecek, o kadar iyi bilinmiÅŸ ki kadın kotasından seçimi gerçekleÅŸtirilmiÅŸ bir kiÅŸi. Cinsiyet kotası da uygulanıyor biz de, o kadın içindir. Erkekler için deÄŸil, bunu cümle alem bilir. Delegeden onay almadığı halde kadın kotasından parti meclisine yani tüzüÄŸe ve kurultaya karşı hile yoluyla ve oradan da partinin kaptan köÅŸküne genel baÅŸkan yardımcısı olarak oturtulmuÅŸ bir kiÅŸidir ki 'Ulusalcılar, istifa eder giderse hiç fena olmaz'. O, sandı ki 'ulusalcı' dediÄŸi bir milletvekili, 3 il baÅŸkanı falan. Oysa onun 'ulusalcı' dediÄŸi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milyon üyesi, 10 milyonun üstündeki seçmendir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu üyeleriyle seçmeni çekip giderse Sayın BekaroÄŸlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nde ne edecektir kendi başına? Hiçbir tutarlılığı olmayan söz. SöylendiÄŸi zaman da kınadım, hatırlatıldığı her zaman da bu sözü kendini bilmez söz olarak talihsiz bulduÄŸumu elbette söylüyorum."

Ulusalcıların partiden ihraç edildiÄŸi iddiası

Güler, açıklamaların sözde kalmadığını dile getirerek, Anayasa UzlaÅŸma Komisyonunda Anayasa'dan Türk vatandaÅŸlığını çıkarmak için çalışan kesime karşı son derece önemli mücadele sergileyen Süheyl Batum’un partiden ihraç edildiÄŸini söyledi.

Bunun son derece önemli olduÄŸuna dikkati çeken Güler, ÅŸöyle devam etti:

"Neden? Parti, 'Mehmet BekaroÄŸlu tarafından yönlendirilmektedir' gerçeÄŸini gösterdiÄŸi için. 'Ulusalcılar istifa etsin' dedi. Baktı, ulusalcılar istifa etmiyor, ulusalcıları ihraca baÅŸladı. Ben böyle yorumluyorum gördüÄŸüm ÅŸeyi. Bu, önemli bir problem alanı haline geldi, bir dizi problemin sonucu olarak elbette."

Güler, ÅŸu anda CHP’nin HDP’yle dirsek teması içinde yürüdüÄŸünü, bunun da önemli bir problem olduÄŸunu iddia etti. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.