Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'na 50 bin liralık dava açtı

Hülya Avşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sarayında otursun, yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" sözleri nedeniyle 50 bin liralık tazminat davası açtı.



Hülya AvÅŸar, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na geçen hafta CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı için kullandığı ifadelerle kiÅŸilik haklarını zedelediÄŸi ve toplumsal onurunu aÅŸağıladığı gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat davası açtı.

KılıçdaroÄŸlu, geçtiÄŸimiz günlerde Ankara'da gazetecilerle gündemi deÄŸerlendirmiÅŸti. ErdoÄŸan'ın kendisine yönelik sözlerinden haberdar olup olmadığı sorulan KılıçdaroÄŸlu konuÅŸmasında "Herhalde gündemde kalmak için benimle tartışmak istiyor. Meraklanmasın ben onunla tartışmayacağım. Çünkü benimle tartışması ona itibar kazandırmaz. Ona itibar kazandıracak olan saraydır. Sarayında otursun. Ona yine itibar kazandıracak olan Rıza Sarraf'tır. Onu da yanına alsın, genel sekreter yapsın. Yan tarafına Hülya AvÅŸar'ı da alabilir" ifadelerini kullanmıştı. 

AVÅžAR DAVACI OLDU 

Bu sözlerden rahatsız olan Hülya AvÅŸar avukatları Kerem Hasbakkal ve Eda Ergin aracılığıyla KılıçdaroÄŸlu'na dava açtı. KılıçdaroÄŸlu'ndan 50 bin lira manevi tazminattalep etti. Dilekçede, özetle "AvÅŸar, dünyaya mal olmuÅŸ, ülkemizin önde gelen ve sayılı sanatçılarındandır. Kamuoyu önünde ölçüsüz ve ağır biçimde aÅŸağılandı. Sanatçı, siyasi ve hayat görüÅŸünü saklamıyor. 30 yılı aÅŸkın sanat hayatı boyunca yaptığı tüm iÅŸlerde sevilen sayılan bir sanatçı olması sebebiyle, AvÅŸar'ın bu denli ağır, çirkin ve gerçeÄŸe aykırı bir ithamla yaptığı mesleÄŸe, karakterine ve güvenirliÄŸine hakaret edilmiÅŸ, kiÅŸilik haklarına saldırılmıştır" dendi.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.