Sosyal Medya

Coğrafyamız

Dünya, İsrail vahşetine seyirci

Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın işgalci-terör devleti İsrail askerleri tarafından,Batı Yaka’da,dünyanın gözü önündekatledilmesine BM her zamanki gibi sessiz kaldı. BM’nin sessizliğe bürünüp, bu vahşete göz yummasına AK Parti kanadından ve Filistinli STK’lardan tepki geldi.



Terörist Ä°srail devleti askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn önceki gün son yolcuÄŸuna uÄŸurlandı. Ä°srail devleti, bir bakanı dünyanın gözü önünde öldürürken, BM her zamanki gibi sessizliÄŸini koruyor.  BM’nin sessizliÄŸe bürünüp, bu vahÅŸete göz yummasına AK Parti kanadından ve Filistinli STK’lardan tepki geldi. 

BM’NÄ°N TAVRI KABUL EDÄ°LEBÄ°LÄ°R DEĞİL

Filistinli bakana yönelik yapılan saldırının Ä°srail’in senelerden bu yana devam ettirdiÄŸi vahÅŸetin bir örneÄŸi olduÄŸunu vurgulayan Avrupa BirliÄŸi Uyum Komisyonu BaÅŸkanvekili Yıldırım Mehmet RamazanoÄŸlu, “Ä°srail’in kadın, çocuk, genç, ihtiyar demeden uyguladığı bu ÅŸiddet, devlet terörü hiçbir ÅŸekilde kabul edilemez.  BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in bunlara ses çıkarmaması da hiçbir ÅŸekilde kabul edilemez. CumhurbaÅŸkanımızın bir sözü var; ‘Dünya beÅŸten büyüktür’. Bu beÅŸ daimi üyenin hegemonyası altındaki BM’nin böyle bir kınama yayınlamasını arzu ediyoruz ama beklemiyoruz. BM’den beklenen budur ama bunu yapmaması BM’nin ciddi bir vesayet altında olması anlamına geliyor. Ä°nÅŸallah BM asli görevini yerine getirir ve vahÅŸete, akan kana ses çıkarır. Unutulmamalıdır ki; hiçbir zulüm payidar deÄŸildir” ifadelerini kullandı.

YAHUDÄ°LERÄ°N ZULMÜ BÄ°TMÄ°YOR!

Filistinliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Dr. Zafer SalimoÄŸlu, bir bakanın ÅŸehit edilmesinin vahÅŸet, katliam olduÄŸunu söyleyerek, “Filistinli bakanın fidan dikerken katledilmesi bizi fazlasıyla yaraladı. Mescid-i Aksa kirlendikten sonra bizim yaÅŸamamız hiçbir ÅŸey ifade etmiyor. Hiçbirimiz Mescid-i Aksa’dan daha deÄŸerli deÄŸiliz. Ä°srail hepimizi Mescid-i Aksa’ya ayak bastığı anda öldürdü. Mescid-i Aksa’yı hatırlayarak, bu vahÅŸetin ardından tüm Müslümanların ortak hareket etmesi gerekir. Filistin sorunu artık Müslümanlar ve diÄŸerleri arasındaki bir sorun konumundadır” ifadelerini kullandı.

EL AKSA Ä°NTÄ°FADASI’NIN YANSIMASI

Filistinli bakanın ÅŸehit edilmesini, Ä°srail’in El Aksa Ä°ntifadası sonrası yaklaşık 15 yıldır sistemli bir ÅŸekilde tırmandırdığı ÅŸiddet politikasının ulaÅŸmış olduÄŸu son nokta olarak deÄŸerlendiren Ä°HH Yönetim Kurulu Üyesi ve OrtadoÄŸu Uzmanı Dr. Ahmet Emin DaÄŸ ise, “Daha önceki dönemde terör gerekçesi ve kendi halkı üzerinden bazı gerekçelere sığınarak katliamlar yapan Siyonist rejim, artık kendi topraklarında Filistinli bakanları da öldürmeye baÅŸladı. Bu durumu, Netanyahu’nun hükümeti dağıldıktan sonra yaÅŸadığı meÅŸruiyet krizini bir ÅŸekilde hedef saptırarak düzeltme çabası olarak görüyoruz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.