Sosyal Medya

Güncel

Paralel yapı operasyonu başladı

Emniyet ekipleri İstanbul'da ve bazı illerde gözaltı operasyonu başlattı. Zaman gazetesi binasına gelen polis, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı Emniyet'e götürdü.



Yapılan operasyonlarda çok sayıda kiÅŸinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Emniyet mensupları bu sabah saatlerinde Ä°stanbul merkezli 12 ilde eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlattı. Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nden araçlarla kalabalık gruplar halinde polisler çıkış yaptı.

Operasyon kapsamında Samanyolu TV'de yayınlanan ''Sungurlar'' dizisinin yönetmeni Engin Koç Van'da gözaltına alındı.

Yine Samanyolu TV'de yayınlanan ''Sungurlar'' ve ''Tek Türkiye'' dizilerinin yapımcısı Salih Asan ise EskiÅŸehir'de gözlatına alındı.

EskiÅŸehir'de sabah saatlerinde gerçekleÅŸtirilen operasyonda, kentte çekimleri süren Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak, saÄŸlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Koç ile Asan, Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸüne getirildi. Ä°fadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından Ä°stanbul'a nakledildi.

Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu BaÅŸkanı Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı belirtildi.

Bir grup polis ise Zaman gazetesi binasına girdi. 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın ise evinde arama yapıldı. Dumanlı hakkında da gözaltı kararı olduÄŸu belirtiliyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan bir kiÅŸi saÄŸlık kontrolünden geçirildi. 

Operasyon kapsamında 32 kiÅŸi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.