Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'in sosyal medyacısı Hindistan'da gözaltında

Hindistan’ın Bangalore şehrinde IŞİD’in en popüler Twitter hesaplarından birini yöneten Mehdi isminde bir kişi deşifre olduktan sonra Hindistan polisi tarafından gözaltına alındı.



Sosyal medya platformu Twitter’da IŞİD’e ait olduÄŸu bilinen hesaplar arasında ‘en çok takip edilen’ hesaplardan biri olan @ShamiWitness adlı hesabın kullanıcısı Ä°ngiliz Kanal 4 Televizyonu tarafından deÅŸifre edildikten sonra tweetlerin atıldığı Hindistan’ın güneyindeki Bangalore ÅŸehrinde gözaltına alındı.

AFP’ye konuÅŸan Polis Müdürü L. R. Pachuau, söz konusu ÅŸüphelinin cumartesi sabahı Bangalore’un banliyölerinde evi basılmak suretiyle gözaltına alındığını ve sorguya alındığını söyledi.

Polis Müdürü ayrıca, ÅŸüphelini evinde bazı önemli dökümanlar ve birçok fotoÄŸraf bulunduÄŸunu ve detaylarla ilgili öÄŸleden sonra bir basın toplantısı yapılacağını belirtti. Åžüpheli kiÅŸi Hindistan’daki üst düzey üç istihbarat servisi tarafından sorgulanacak.

Bireysel hesabı da vardı

Kanal 4, gerçek hayatta adının Mehdi olduÄŸu tespit edilen 24 yaşındaki ÅŸüphelinin @ShamiWitness kullanıcı adıyla attığı tweetler dışında bireysel olarak @ElSaltador adlı hesabı ve ElSaltador@gmail.com adlı bireysel mail adresini kullandığını açıkladı. IŞİD’in ünlü sosyal medya hesabının sahibinin Hindistan’da bir holdingde çalıştığını duyuran Kanal 4, diÄŸer bilgileri ise güvenlik nedeniyle açıklamadı.

Neden IŞİD’e aktif olarak katılmadığı da sorulan @ShamiWitness adlı hesabın sahibi, “Aileme maddi olarak bakmak zorundayım yoksa IŞİD’e katılırım”  cevabını vermiÅŸti.

@ShamiWitness adlı kiÅŸinin Twitter’de 18 bine yakın takipçisi bulunuyordu. Hesabın deÅŸifre olmasının ardından Mehdi adlı kullanıcı hesabı kapatmıştı.

Suriye ve Irak topraklarında Ürdün büyüklüÄŸündeki bir nüfusun bulunduÄŸu alanı kontrol eden IŞİD, sosyal medyayı da etkili bir biçimde kullanıyor. 

Kaynak: Al Jazeera ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.