Sosyal Medya

Dünya

"Batı, Türkiye'yi düşman ilan edebilir"

Rus haber ajansı Ria Novosti, Batı'nın Rusya ile dostluğu yüzünden Türkiye'yi düşman edilebileceğini yazdı.



Rusya Devlet BaÅŸkanı lademir Putin'in Aralık'ta Ankara'ya gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaret sırasında Güney Akım'ı iptal ettiÄŸini açıklamasının yankıları hala sürüyor. Rus haber ajansı Ria Novosti, yer verdiÄŸi bir haberde Batı'nın Rusya ile dostluÄŸu yüzünden Türkiye'yi düÅŸman edilebileceÄŸini yazdı.

"TÜRKÄ°YE'YE GELEN BATILI YETKÄ°LÄ°LERÄ°N AMACI BORU HATTINDAN VAZGEÇÄ°RMEK"

Güney Akım projesinin iptal edildiÄŸi haberi Avrupa'ya ulaşır ulaÅŸmaz Avrupa BirliÄŸi DışiÅŸleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa BirliÄŸi Komisyonu'nun Avrupa KomÅŸuluk Politikası ve GeniÅŸleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ve Avrupa Komisyonu'nun Ä°nsani Yardımlarından Sorumlu Üyesi Hristos Stilianidis ve Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron Türkiye'yi ziyaret ettiler. Habere göre, amaçları ise Türk yönetimini Rusya ile Güney Akımı'nın yerine geçecek yeni boru hattının inÅŸaatından vazgeçirmekti.

BATI, RUSYA Ä°LE KARÅžI KARÅžIYA GELÄ°YOR

Jeopolitik Sorunlar Akademisi Genel Sekreteri Araik Stepanyan Sputnik radyosuna ÅŸu açıklamayı yaptı:
"Burada sadece Avrupa BirliÄŸi'nin deÄŸil, ABD'nin niyetinin de göz önünde bulundurulması gerek. Çünkü tüm batı ÅŸu anda Rusya'ya karşı geliyor, bu da milli çıkarları doÄŸrultusunda Rusya ile karlı sözleÅŸmeler imzalayanların otomatik olarak batının düÅŸmanı haline geldiÄŸi anlamına geliyor. Bu durumda Türkiye'de NATO üyesi olmasına raÄŸmen Avrupa'nın düÅŸman listesine eklenebilir."

'HAVUÇ VE SOPA' TAKTİĞİ UYGULANACAK

Türkiye'nin hemen düÅŸman olarak adlandırılmayacağını, farklı metotlar kullanılacağını belirten Stepanyan, "Batı 'havuç ve sopa' taktiÄŸini kullanacak, ilk olarak devreye havuç girecek. Bir baÅŸka deyiÅŸle, Avrupa BirliÄŸi yetkilileri en cazip tekliflerini öne sürecekler. Hatta Türkiye'yi 1-2 yıl içerisinde Avrupa BirliÄŸi bünyesine sokmayı bile teklif edecekler. Bu tabi ki, Avrupa BirliÄŸi'nin çıkarlarıyla baÄŸdaÅŸmıyor. Fakat ÅŸu anda amaç Türkiye'yi Rusya'dan koparmak ve ilan edilen projenin hayata geçmesine izin vermemek. Yani, havuç sözü verildi. Fakat Ankara ve Brüksel bu sözlerin o kadar da deÄŸerli olmadığını anlıyorlar. Yarım asır boyunca Türkiye, Avrupa BirliÄŸi sırasında bekliyor, Türkiye birçok ÅŸey duydu. Bu yüzden CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan misafirlerini geçirirken yeni boru hattının kesinlikle inÅŸa edileceÄŸini kesin bir dille belirtti. Yani tüm bu çabalar iÅŸe yaramadı. Bu yüzden büyük ihtimalle bir sonraki heyet Amerika'nın olacak ve iyi polis kötü polisi oynamaya devam edecekler. Ne olursa olsun son söz Türkiye'nin olacak" dedi


KAYNAK: Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.