Sosyal Medya

Güncel

Bayrağı neden indirdiğini açıkladı

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı nizamiyesindeki Türk bayrağının indirdiği gerekçesiyle tutuklanan 26 yaşındaki Ömer Mutlu ile ilgili iddianame 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 26 yıla kadar hapisle yargılanması istenen Mutlu'nun ifadesinde, "Ramazan Baran'ın ölümünden dolayı çok üzüntülüydüm. Sinirlerime hakim olamayıp bayrağı indirdim" dedi.



Diyarbakır'ın Lice Ä°lçesi'nde 7 Haziran günü PKK'nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ile Baki Akdemir öldü. Ramazan Baran'ın cenazesi, 8 Haziran günü büyük bir gösteriye dönüÅŸen cenaze töreniyleDiyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi. Cenazeye katılanlar, adı daha sonra Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı olarak deÄŸiÅŸtirilen 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nı taÅŸlarken, yüzü kapalı bir kiÅŸi de tali nizamiyesinde bayrak direÄŸine tırmanıp asılı olan Türk bayrağını indirdi.
Bayrağı indirdiÄŸi gerekçesiyle polis tarafından yakalandıktan sonra tutuklanan ÅŸüpheli Ömer Mutlu ile ilgili hazırlanan iddianame Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede bayrağı indiren ÅŸüpheli Ömer Mutlu'nun 'askeri yasak bölgelere girme', toplantı ve yürüyüÅŸlere silahlı ve benzeri aletlerle katılma', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'devletin egemenlik alametlerini alenen aÅŸağılama' suçlarından 26 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

AÇIK VE KAPALI YÜZLÜ GÖRÜNTÜLERÄ° Ä°NCELENEREK TESPÄ°T EDÄ°LDÄ°

Ä°ddianamede 7 Haziran tarihinde Lice'nin Fisovası mevkiinde Diyarbakır- Bingöl karayolunun kapatılması nedeniyle gruba müdahale edildiÄŸi, bu sırada yaralanan Ramazan Baran'ın hayatını kaybettiÄŸi belirtildi. 8 Haziran tarihinde Ramazan Baran'ın cenazesinin Yeniköy Mezarlığı'na defnedilmesi sonrasında bir grubun izinsiz gösteri yaptığını ve 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı lojman bölgesini taÅŸladığını ifade eden savcı, bu sırada grup içinde bulunan ÅŸüphelinin telleri aÅŸarak bayrağı indirdiÄŸini kaydetti. Cumhuriyet Savcısı, yürüyüÅŸten önce yüzü açık olan ÅŸüphelinin daha sonra atleti ile yüzünü kapattığını ve bu görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliÄŸinin tespit edildiÄŸini vurguladı. Åžüphelinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı kuzey nizamiyesinde bulunan fens tellerini aÅŸarak birlik içerisindeki bayrak direÄŸine çıktığını, gönderde bulunan bayrağı yırtarak aldığını ve tel örgü dışındaki grubun üzerine attığını belirten savcı, Ömer Mutlu'nun daha sonra grup içine karışarak olay yerinden ayrıldığını kaydetti.

ÜZÜNTÜMDEN Ä°NDÄ°RDÄ°M

Åžüphelinin Lice'de yakalandığı belirtilen iddianamede Ömer Mutlu'nun ifadelerine de yer verildi. ÅžüpheliÖmer Mutlu, iddianameye yansıyan ifadelerde, "Ramazan Baran'ın ölüm olayından dolayı üzüntülüydüm. Sinirlerime hakim olamayarak bayrak direÄŸine çıkıp, bayrağı kopardım" dedi. Ä°ddianamede olay sırasında yüzü açık ve kapalı ÅŸekilde fotoÄŸrafları gösterilen Ömer Mutlu'nun, fotoÄŸraflardaki kiÅŸinin kendisi olduÄŸunu kabul ettiÄŸi de belirtildi.
Ä°ddianamenin Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından ÅŸüpheli Ömer Mutlu'nun yargılamasının önümüzdeki günlerde baÅŸlayacağı belirtildi.
 


YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.