Sosyal Medya

Dünya

Alman Hristiyan demokratlar İslam karşıtlarına yaklaşma peşinde

Almanya'da İslam karşıtı gösterilere Alternatif Parti'nin dışında hiçbir partiden destek gelmemişti, ancak şimdi Hristiyan demokratlar bu kitlelere yaklaşma çareleri arıyor.



Almanya'da 'AkÅŸam ülkesinin Ä°slamlaÅŸmasına karşı Avrupalı vatanseverler' ibaresinin Almanca kısaltması 'Pegida' adı ile baÅŸlatılan Ä°slam karşıtı ve ırkçı gösteriler, Almanya Alternatif Partisi AfD'nin dışında tüm partiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Hristiyan demokrat politikacı Federal Ä°çiÅŸleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu gösterileri 'rezillik' ve 'utanmazlık' olarak nitelemiÅŸti.

Ancak, Saksonya Eyaletinin Dresden ÅŸehrinde 8 defa tekrarlanan Ä°slam düÅŸmanı gösterilere binlerce kiÅŸinin katılmasını gözönüne alan Hristiyan Demokratlar BirliÄŸi CDU/CSU, ÅŸimdi bu kitlelere yakınlaÅŸma çabasına girdi. Federal Ä°çiÅŸleri Bakanı De Maiziere adeta ilk açıklamasını düzeltir gibi yeni bir açıklama yaparak, bu gösterilere katılan kalabalıkları anlamak gerektiÄŸini belirtti.

Alman resmi birinci televizyon kanalı ARD'ye konuÅŸan De Maiziere, gösterileri düzenleyenlerde 'problemli bazı geliÅŸmeler' gördüÄŸünü, bunların vatanseverlikle bir ilgisinin bulunmadığını söylemiÅŸti. Son açıklamasında ise De Maizere, bu gösterilere katılanların birçoÄŸunun günümüzdeki tehlikeler karşısında duydukları endiÅŸeleri dile getirdiklerini kaydetti.

CDU'nun Bavyera Eyaletindeki kardeÅŸ partisi CSU'dan Bavyera Ä°çiÅŸleri Bakanı Joachim Herrmann da Köln'de devam eden Ä°çiÅŸleri Bakanları Konferansında, ırkçı 'fare avcıları'nın 'boÄŸuk sesli sloganları'yla insanları kandırmadan, halkın korkularını anlayabilen bir strateji geliÅŸtirmeyi taleb etti.

PEGÄ°DA GÖSTERÄ°CÄ°LERÄ° TAKIM ELBÄ°SELÄ° NEONAZÄ°LER

Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanları Konferansı BaÅŸkanı ve Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Ä°çiÅŸleri Bakanı Ralf Jaeger (SPD'li), dün yaptığı açıklamada Ä°slam karşıtı gösterileri organize eden Pegida sorumlularının 'takım elbiseli neonaziler' olduÄŸunu söyledi.

Gazetecilerin Pegida'nın istihbarat tarafından takip edilmesi gerekir mi ÅŸeklindeki sorularına verdiÄŸi cevapta Jaeger, grubun kalıcı bir örgüt olarak varlığını sürdürmesi halinde, Anayasayı Koruma Ä°stihbarat TeÅŸkilatı tarafından takip edilebileceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.