Sosyal Medya

Güncel

İşte Cumhurbaşkanının yeni sözcüsü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığındaki yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Kalın'a Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevini verdiği bildirildi.



CumhurbaÅŸkanlığı Basın BaÅŸdanışmanı Lütfullah GöktaÅŸ, yaptığı açıklamada, ErdoÄŸan'ın, CumhurbaÅŸkanlığındaki yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde sözcü belirlediÄŸini ve görevin Genel Sekreter Yardımcısı Kalın'a tevdi edildiÄŸini kaydetti.

Lütfullah GöktaÅŸ, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Ä°brahim Kalın, Sayın CumhurbaÅŸkanımız tarafından sözcü olarak görevlendirildi. CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü, Sayın CumhurbaÅŸkanımız adına açıklama yapabileceÄŸi gibi gerekli hallerde, gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde de bulunabilecek. Sözcülük görevinin ihdası kamuoyuyla daha saÄŸlıklı bir iletiÅŸim açısından da önemli bir adım."

CumhurbaÅŸkanlığı Genel SekreterliÄŸi Görev Yetki ve Sorumlulukları YönetmeliÄŸi'nde, daha önce "CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü" ÅŸeklinde bir görev yer almıyordu.

Yeni uygulamanın, CumhurbaÅŸkanlığı makamının, gündeme iliÅŸkin açıklama ve deÄŸerlendirmeler için gelecek süreçte CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü mekanizmasını kullanabileceÄŸi anlamına geldiÄŸi ifade edildi.

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.