Sosyal Medya

Güncel

'Obama nasıl olsa gidecek'

İsrail Savunma Bakanı Ya'alon'un Obama gittikten sonra yerleşim inşaatlarına devam edeceklerini söylediği bir ses kaydı çıktı.



Ajansların haberine göre; ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry’ye yönelik eleÅŸtirileri nedeniyle Washington’un tepkisini çeken Ä°srail Savunma Bakanı MoÅŸe Ya’alon bu kez de BaÅŸkan Barack Obama’yı hedef alan sözleriyle gündemde.

Ya’alon geçtiÄŸimiz günlerde ziyaret ettiÄŸi Batı Åžeria’daki GuÅŸ Etzion yerleÅŸiminde liseli gençlerle kapalı bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi. Ya’alon yerleÅŸim inÅŸaatlarının durdurulmasına yönelik bir soru üzerine, Ä°srail’in “Obama’nın görev süresinin dolmasının ardından yeni yerleÅŸim inÅŸaatlarına hız vereceÄŸini” söyledi. Ä°srail Ordu Radyosu’nun haberine göre olay, bazı öÄŸrencilerin Ya’alon’un konuÅŸmasını cep telefonlarıyla kaydetmesinin ardından ortaya çıktı.

Ya’alon, basına kapalı bir toplantıda Kerry’nin OrtadoÄŸu barışı için sarfettiÄŸi ‘peygambervari’ tavırlarından sıkıldığını söylemiÅŸti. ABD’li yetkililer tepki olarak, Ekim ayında Washington’u ziyaret eden Ya’alon’la görüÅŸmemiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.