Sosyal Medya

Ekonomi

Hackerlar petrol boru hattını patlattı

Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hattında 6 yıl önce meydana gelen patlamanın hackerlar tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor. Saldırı, sanal saldırı tarihinde bir ilk olarak anılıyor.



2008'de Erzincan'daki Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı dijital saldırı sonucu patladı. O gün siber terörizm için milat oldu

5 AÄŸustos 2008'de Erzincan Rafahiye yakınlarında Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hakkında patlama ve yangın meydana geldi. 30 bin varilden fazla petrol çevreye saçıldı, ülkelerin ve ÅŸirketlerin zararı 1 milyar doları geçti. ABD'li haber sitesi Bloomberg dünkü haberinde patlama için siber savaÅŸ tarihini yeniden yazan bir saldırı dedi. 

BASINCI YÜKSELTÄ°P HAVAYA UÇURDULAR

Adı gizli 4 yetkiliye dayandırılan habere göre hackerlar sistemi kontrol eden aÄŸa güvenlik kameraları üzerinden girdi. YerleÅŸtirdikleri virüsle, borulardaki basınç arttığında devreye giren alarmları kapattılar. Basıncı yükseltip patlamayı gerçekleÅŸtirdiler. 

Basıncı yükseltip patlamayı gerçekleÅŸtirdikten sonra 60 saatlik kamera kayıtlarını sildiler. Uzmanlara göre saldırının silahı ise bir klavyeydi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.