Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin Halkı İşgale Karşı Direnişin Artırılmasını İstedi

Filistinli bakanın hunhanca şehit edilmesine tepki gösteren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yayınladığı mesajda, şehit lider Ebu Ayn’ın şehit edilmesine karşı verilecek en iyi cevabın işgal rejimine karşı direnişi artırmak olduğunu belirtti.



Filistin uzlaşı hükümeti bakanlarından ve Fetih liderlerinden Ziyad Ebu Ayn’ın bugün (10 Aralık ÇarÅŸamba) Ramallah’ın kuzeyinde yer alan Termesiya’da düzenlenen bir gösteriye katılması esnasında iÅŸgal askerlerinin attığı gaz bombasının isabet etmesi ve ardından iÅŸgal güçleri tarafından vahÅŸice darp edilerek ÅŸehit edilmesi bütün Filistin’de tepki ve nefretle karşılanırken, direniÅŸ grupları, sivil toplum örgütleri ve Filistin halkının tüm kesimleri iÅŸlenen cinayete sert ÅŸekilde karşılık verilmesini ve iÅŸgalciye karşı direniÅŸin artırılmasını istedi.

Filistin Ulusal Meclisi adına açıklama yapan baÅŸkan Selim Ez-Ze’bun, ÅŸehit Ziyad Ebu Ayn’ın karşı karşıya kaldığı saldırının iÅŸgal güçleri tarafından iÅŸlenmiÅŸ bir terör eylemi olduÄŸunu söyledi.

Ebu Ayn’a yapılan saldırıyı kınayan Filistin Meclisi, hem bu cinayet hem de baÅŸka cinayetler nedeniyle iÅŸgal rejiminin cezalandırılmasını istedi.

Filistinli bakanın hunhanca ÅŸehit edilmesine tepki gösteren Filistin Halk KurtuluÅŸ Cephesi yayınladığı mesajda, ÅŸehit lider Ebu Ayn’ın ÅŸehit edilmesine karşı verilecek en iyi cevabın iÅŸgal rejimine karşı direniÅŸi artırmak olduÄŸunu belirtti.

Esirlerle ÖzgürlüÄŸe KavuÅŸanlar Heyeti, Filistin Esir Kulübü ve Ulusal Esir Hareketi de ÅŸehit Ebu Ayn için taziye mesajları yayınlayarak, yapılan bu cinayete karşı susmanın mümkün olmadığını ifade ettiler.

Bir tepki de Filistin Ulusal GiriÅŸim Hareketi'nden geldi. Taziye mesajı yayınlayan hareketin Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, “iÅŸgal askerlerinin Termesiya’da yapılan halk yürüyüÅŸüne gaz bombalarıyla saldırıp vahÅŸice darp ettikleri Ebu Ayn’ı ÅŸehit etmeleri bu rejimin ve askerlerinin saldırganlığını ve vahÅŸetini gözler önüne seriyor” dedi.

Daha önce Hamas hareketi de taziye mesajı yayınlamış ve Filistin Yönetimi'nden iÅŸlenen vahÅŸi cinayete tepki olarak düÅŸmanla yapılan güvenlik iÅŸbirliÄŸine son verilmesini ve direniÅŸin artırılmasını talep etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.