Sosyal Medya

Güncel

CHP Süheyl Batum kararını verdi

CHP MYK tarafından disipline sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından partiden ihraç edildi. Batum, ihraç kararına karşı her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi.



Habertürk Gazetesi'nden Düzgün KaradaÅŸ'ın haberine göre, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada 'bu istifalarla partiyi sarsarak düzene sokacaklarını' söylediÄŸi gerekçesiyle CHP MYK tarrafından 'partiyi kamuoyu önünde doÄŸrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüÄŸünü sarsan tutum içine girdiÄŸi' gerekçesiyle 'kesin ihraç istemiyle' disipline sevk edilen Batum hakkında karar verildi.
 
Dün toplanan CHP YDK, Batum'un savunmasını aldı. Yaklaşık 8 saat süren toplantıda oy çokluÄŸuyla Batum'un partiden ihraç edilmesi kararı çıktı. Ancak kararın oybirliÄŸine çevrilmesi eÄŸilimi belirince açıklama bugüne bırakıldı.
 
BATUM, YDK'DA SAVUNMASINI YAPTI


CHP EskiÅŸehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısına katılarak savunmasını yaptı.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiÄŸimiz haftlarda Batum'u Grup Ä°ç YönetmeliÄŸi'nin 78, TüzüÄŸün 68/E, 70/A hükümleri uyarınca kesin çıkarma cezası istemiyle YDK'ya sevk etmiÅŸti. BaÅŸkanlığını Artvin Milletvekili UÄŸur Bayraktutan'ın yaptığı CHP YDK, dün Batum hakkındaki ve gündemindeki diÄŸer dosyaları görüÅŸmek üzere toplandı.
Batum da saat 11.00'da baÅŸlayan YDK toplantısına katılarak, sevkine iliÅŸkin savunmasını verdi. Partiye geliÅŸinde soruları yanıtlayan Batum, "savunmasında ne söyleyeceÄŸi" sorusu üzerine, "Ben düÅŸünce özgürlüÄŸünü falan savunmayacağım, herhalde Cumhuriyeti kuran partide düÅŸüncemizi savunamayacak durumdaysak, kötü bir ÅŸeydir" dedi.

Hukuku da savunmayacağını aktaran Batum, "Sadece bu süreci bu ÅŸekilde açanların, neden açtıklarını bir kez de oradaki hukukçu arkadaÅŸlarla paylaÅŸacağım" ifadesini kullandı.

Batum, "Ä°hraç kararının çıkacağına inanıyor musunuz" sorusunu da "Yok. Bu sürecin buraya neden geldiÄŸini arkadaÅŸlara soracağım. Yoksa 'parti iyi gitmiyor' diyen insanlar ihraç edilecek olsa çok zor olurdu. Hem de CHP'ye yakışmazdı. Bakalım göreceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Batum daha sonra savunmasını yapmak üzere YDK toplantısının yapıldığı kata çıktı. Toplantıda 2,5 saat kalan Batum, partiden ayrılışında ise toplantının bir "sohbet havasında" geçtiÄŸini söyledi.

Batum, "Kendileriyle de konuÅŸtum, ben daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağım" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.