Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'da Lenin heykelleri tek tek yıkılıyor

Ukrayna'da geçtiğimiz yıl meydana gelen olaylar sonrasında bir yıl içerisinde 504 Lenin heykeli yıkıldı



Ukrayna'da Lenin heykelleri yıkılmaya devam ediyor. Ukrayna Milli Hatıra Enstitüsü, Ukrayna'da bir yıl içerisinde 504 Lenin heykelinin yıkıldığı bildirdi.

Ukrayna Milli Hatıra Enstitüsü'nün hesaplamalarına göre, Ukrayna'da hala yaklaşık bin 700 Lenin heykeli bulunuyor. Sovyetler BirliÄŸi'nin dağılması sırasında Ukrayna'da yaklaşık 5 bin 500 Lenin heykeli vardı.

Lenin heykellerinin çoÄŸunun yasal olarak yıkılmadığını belirten Ukrayna Milli Hatıra Enstitüsü BaÅŸkanı Vladimir Vyatroviç, "ÇoÄŸunlukla böyle olaylar devrim sırasında meydana geliyor. DoÄŸu Avrupa ve Batı Ukrayna'da 1989-1990'lı yıllarda benzer durum söz konusuydu. Åžimdi ise "devrim inisiyatifini" devletin üstlenerek Ukrayna'da kalan totaliter rejime ait anıtları yıkma iÅŸini tamamlaması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum" dedi.

Euromeydan olayları sırasında 8 Aralık 2013 tarihinde Ukrayna'nın baÅŸkenti Kiev'in merkezinde Lenin heykeli yıkıldı. Söz konusu olayın ardından Ukrayna genelinde Lenin heykelleri yıkılmaya baÅŸladı. En çok Lenin heykeli Hmelnitska ve Vinnitska bölgelerinde yıkıldı.

Kaynak: QHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.