Sosyal Medya

Güncel

Bedelli anketinde çarpıcı sonuç

Bedelli askerlikle ilgili yapılan ankette gençlerin yüzde 64’ü ‘evet’ diyerek bedelliyi destekledi. Bedelli askerliği destekleyenlerin yüzde 90’ı da yine anket sonuçlarına göre, profesyonel orduya geçilmesini istedi. Bedelliye 'hayır' diyenlerin gerekçesi ise PKK.



TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaÅŸan bedelli askerliÄŸe gençler de destek verdi. Argetus AraÅŸtırma Åžirketinin yaptığı ankete göre gençlerin yüzde 64’ü bedelliye evet derken, yüzde 36’sı hayır dedi. Bedelli askerliÄŸe 'evet' diyenlerin yüzde 90'ı da profesyonel orduya geçilmesini isterken, 'hayırcı'ların gerekçesi ise PKK sorunundan dolayı olduÄŸunu söyledi. 

18 BÄ°N TL MAKUL

Telefonla görüÅŸülerek yapılan ankete bin kiÅŸi katıldı ve katılımcılara 5 soru yöneltildi. Ankette halka sorulan diÄŸer bir soru ise uzman orduya geçiÅŸle ilgili. ‘Bedelli askerlik çıksın’ diyenlerin yüzde 90’ı askerlik modelinde profesyonel-uzman orduya geçilmesi gerektiÄŸini ifade ediyor. Bu oran, ankete katılanların yüzde 57-58’i anlamına geliyor.  Ankete katılan bin kiÅŸiden bedelli çıksın diyen 640 kiÅŸinin 397’si telifteki 28 yaÅŸ sınırını yüksek buluyor. Ancak ankete katılanlar 18 bin TL bedelli ücretini makul görüyor.

HAYIRCILARIN GEREKÇESÄ° PKK SORUNU

Ankette bedelliye ‘hayır’ diyenlerin gerekçeleri de soruldu. Bedelliye hayır diyenlerin en büyük gerekçesi PKK olduÄŸunu söyleyerek 'Çözüm süreci tamamlanmadan bedelli askerlik olmaz' dedi. DiÄŸer karşı çıkanların gerekçeleri ise komÅŸu ülkelerdeki çatışma ve gerilimler ile bedellinin fakir-zengin adaletsizliÄŸine yol açacak olması.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.