Sosyal Medya

Güncel

Taner Yıldız: Tek tek hesap vereceğiz

Enerji ve Tıbbi Kaynaklar Taner Yıldız, HDP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi ile ilgili konuşarak tek başına kanunlar önünde temize çıkmanın yetmeyeceğini açıkladı.



Enerji Bakanı Taner Yıldız, kendisi hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili görüÅŸmelerde herkesin ahirette tek tek hesap vereceÄŸini söyledi.

HDP’nin Soma ve Ermenek baÅŸta olmak üzere madenlerde meydana gelen kazalarda sorumluluÄŸu olduÄŸu gerekçesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiÄŸi gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmaması görüÅŸmelerinde, önergelerin gündeme alınması kabul edilmedi.

"TEK TEK HESAP VERECEĞİZ"

Kendisi hakkında verilen gensoru önergesi üzerinde konuÅŸmak üzere kürsüye çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Biz kömürü daha fazla üretmemiz lazım. Kömürün daha fazla üretilmesini bir suç gibi göstermek doÄŸru bir yaklaşım deÄŸil” dedi. 

“Maden kazaları bir doÄŸal afet deÄŸildir” ifadelerini kullanan Bakan Yıldız, herhangi bir korumacılık ve kollamacılık yapılamayacağını kaydederek, “Bugün adalet karşısında kendisini koruyabilen, ÅŸu veya bu gerekçe ile koruyabilen yapıda insanlar oluÅŸmuÅŸ olabilir. Sizin ve bizim inandığımız, hep beraber düÅŸündüÄŸümüz, ahirette bunların hesabını tek tek vereceÄŸiz. Ä°nsanların tek başına kanunların karşısında kendisini temize çıkartması yetmez. Ben ham kanunlar karşısında hem de uhrevi kurallar karşısında kendimizi baÄŸlayıcı hissediyorum” diye konuÅŸtu.

Bakan Yıldız, TKÄ° zarar eden bir kuruluÅŸ olmadığını, TTK gibi zarar eden kuruluÅŸların da bulunduÄŸunu kaydederek, TKÄ°’nin fakir fukaraya dağıtılan kömürlerden dolayı hazineden 1.9 milyar alacağının olduÄŸunu söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.