Sosyal Medya

Güncel

Usulsüz dinleme iddianamesi hazır

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 17'si polis 18 kişi hakkında iddianame hazırlandı.



Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar SoruÅŸturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili yürütülen soruÅŸturmanın iddianamesini hazırladı. Küçük, iddianameyi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Ä°ddianamede ÅŸüpheli olarak gösterilen 18 kiÅŸiye, "askeri ve siyasi casusluk" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar, "suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak ve üyesi olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliÄŸi" suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, "özel hayatın gizliliÄŸini ihlal" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve "kiÅŸisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezaları istendi.

Ä°ddianame kabul edilirse 18 ÅŸüpheli 23 yıldan 41 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Åžüphelilerin, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın oÄŸlu Erkan Bülent Haberal, eski MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve gazeteci Ahmet Şık'ın eÅŸi Yonca VerdioÄŸlu Şık'ın da arasında bulunduÄŸu bazı kiÅŸileri usulsüz dinlediÄŸi ileri sürülüyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.