Sosyal Medya

Dünya

Gorbaçov'dan ikili zirve teklifi

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya, ABD ve AB'nin ön şartlar olmadan ikili zirveler düzenlemelerini teklif etti. Gorbaçov, uluslararası ilişkilerin istikrara kavuşması için küresel sorunlar ve tehditler üzerinde ortak çalışılması gerektiğini kaydetti.



Rus haber ajansı Ria Novosti'ye açıklamalar yapan Gorbaçov:
"Rusya ve ABD liderlerine ön koÅŸullar olmaksızın günün gündem konularına iliÅŸkin zirve düzenlemelerini teklif ediyorum. Tüm iliÅŸkiler ve sorunların üzerinden geçmek gerekiyor. Bu iki ülke büyük sorumluluk taşıyorlar. Onlar bu sorumluluklarından kaçarlarsa, dünya zor sonuçlarla karşılaÅŸacak. Aynı ÅŸekilde Rusya ve AB arasında zirve düzenlenmesi gerekiyor." dedi. 

Ukrayna'nın doÄŸusundaki krizin sona ermesi için adımlar atılmasını da teklif eden Gorbaçov ÅŸöyle konuÅŸtu:
"Birincisi, acil bir ÅŸekilde ateÅŸkes ilan edilmesi ve insani felakete bir dur denilmesi gerekiyor. Krizin sona ermesinin temelinde Minsk anlaÅŸması yatıyor. BaÅŸka seçeneÄŸimiz yok. Ayrıca, polemiklere ve karşılıklı suçlamalara bir son verilmesi, insani felaketin durdurulması ve bölgede yaralananlara yardım etmek için uluslararası konsorsiyumunun kurulması gerekiyor.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.