Sosyal Medya

Güncel

İsraillileri yakalama kararı hala Interpol'e iletilmedi

Mavi Marmara davasına bakan mahkeme, sorumlu İsrailliler hakkında yakalama kararı çıkardı; ancak Adalet Bakanlığı hala bu kararı Interpol'e bildirmedi. Mağdur aileler ise tepkili.



Mavi Marmara Davası'nın 7’nci duruÅŸması dün Ä°stanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Ä°srailli generaller hakkında yakalama kararı verilen bir önceki duruÅŸmadan sonra, alınan kararlar Interpol'e iletilmedi. Adalet Bakanlığı'nın mahkeme tarafından alınan yakalama kararını hala Ä°nterpol'e göndermemesi maÄŸdur ailelerin tepkilerine neden oldu. 

Katliamda ÅŸehit olanların aileleri, saldırıdan sorumlu Ä°srail askerleri hakkındaki yakalama kararının Ä°nterpol’e gönderilmemesine tepki gösterdi. Skandalın ortaya çıkması üzerine harekete geçen aileler, Adalet Bakanlığı önünde bir araya geldi. Bakanlık yetkilileri ile görüÅŸen Mavi Marmara Gemisi’nde ÅŸehit olan Cengiz Songür’ün oÄŸlu Ä°smail Songür, çıkışta basın açıklaması yaptı.

Songür, Ä°stanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ä°srailli askerler için kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığını hatırlattı. Alınan kararı, Adalet Bakanlığı’nın usulsüz bir ÅŸekilde DışiÅŸleri Bakanlığı’nın oluruna sunduÄŸunu ifade eden Songür, “Ä°srailli 4 komutan için çıkarılan kırmızı bülten, mevzuata aykırı ÅŸekilde DışiÅŸleri Bakanlığı’nın oluruna sunulmuÅŸtur. 6 Haziran 2014’te verilen karar, DışiÅŸleri Bakanlığı’na ulaÅŸtığı halde bekletilerek Ä°nterpol’e gönderilmemiÅŸtir. Bu durum hukuka aykırı hem de kabul edilebilir deÄŸildir.” dedi.

Ä°srailli 4 komutan ile ilgili kırmızı bülten kararı alan hakimin davadan alındığını da vurgulayan Songür, ÅŸöyle devam etti: “Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Mavi Marmara Gemisi’ne gerçekleÅŸtirilen saldırıyı savaÅŸ suçu kabul etti. UCM, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden bilgi ve belge talebinde bulunmuÅŸ ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti UCM’ye cevap vermemiÅŸtir.”

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.