Sosyal Medya

Coğrafyamız

Netanyahu ve İslam'a Açılan Savaş

Netanyahu ve etrafındakiler Hamas, İslamî Hareket ve Müslüman Kardeşler'le savaştıklarını dillendiriyorlar. Bu ağızlarıyla ifade ettikleridir. İçlerinde gizledikleri ise daha büyük ve korkunçtur.



Siyonist iÅŸgal rejimindeki basın yayın organları gün geçmiyor ki Ä°slamî Hareket'e saldırmasın ve yasaklanmasını isteyen haber ve makale yayınlamasınlar.

Daha önce iÅŸgal rejimiyle ilgili yazdığım dizi makalelerimde Netanyahu'nun Mescidi Aksa konusundaki münafıkça açıklamalarına deÄŸinmiÅŸtim. Önceki makalelerimde bu açıklamaların münafıkça olduÄŸunu ve sahibini tam bir münafık yaptığını yazmıştım. Çünkü Siyonist topluma hitap ederken, kendisinin Mescidi Aksa üzerinde tam bir egemenlik hakkına sahip olduÄŸunu söylüyor. Bunun için kendisinin ve Siyonist toplumun Mescidi Aksa'ya girip telmudi ayinler yapma hakkına sahip olduÄŸunu; Mescidi Aksa'yı basmalarına engel olan, orayı tamamıyla ele geçirmelerini sabote eden herkese karşı koyma hakkına da sahip olduklarını savunuyor. DiÄŸer taraftan baÅŸka insanlarla görüÅŸüp konuÅŸtuÄŸunda ise Mescidi Aksa ve Kudüs'te karışıklık çıkarmak isteyen Filistinli gruplara karşı durduklarını, bununla Mescidi Aksa ve Kudüs'e huzur getirmek istediklerini ifade ediyor.

Peki, Netanyahu'nun gözünde karışıklık çıkaran ve ortalığı birbirine katan Filistinli gruplar hangileridir? Netanyahu buna da açıklık getiriyor. Ä°ÅŸgal rejimindeki televizyonlar 4 Kasım'da Netanyahu'nun ofisine dayanarak verdikleri haberde kendisinin “Hamas hareketiyle Åžeyh Raid Salah liderliÄŸindeki Ä°slamî Hareket'in bunun arkasında olduÄŸunu biliyoruz. Bunlar da Müslüman KardeÅŸler'e mensupturlar. Bunlar, Kudüs konusu üzerinden bölgede huzursuzluk çıkarmak istiyorlar” dediÄŸini belirttiler.

Bu açıklamalara göre Netanyahu üç çevreyi birleÅŸtirip bunların Kudüs'te meydana gelen karışıklıkların arkasında olduklarını iddia ediyor. Bu üç çevre Hamas, 1948 yılında iÅŸgal edilmiÅŸ Filistin topraklarında faaliyet gösteren Ä°slamî Hareket ve bütün dünyadaki Müslüman KardeÅŸler cemaatidir. Netanyahu haftalık hükümet toplantısında “israil, ÅŸehirlerimizde insanların Hamas bayraklarını kaldırarak 'Filistin canımız sana feda' sloganını atmalarına izin vermeyecektir” dedi. Ona göre Kudüs'teki olayların arkasında bu çevreler var. Netanyahu bununla aslında Ä°slam'a savaÅŸ açıyor. Ä°slam'a savaÅŸ açtığını söylemekten çekinen Netanyahu bunun yerine üç çevrenin ismini söylüyor ve olup bitenden onları sorumlu tutuyor.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler'de yaptığı konuÅŸmada Müslüman KardeÅŸler cemaatiyle diÄŸer hareketlerin aynı aÄŸaçtan olduklarını söyledi. Peki, bu aÄŸaç nedir? Tabii ki Ä°slam'dır. Bu açıklamalarıyla Netanyahu Müslüman KardeÅŸler'le diÄŸer hareketlere deÄŸil, temelde Ä°slam'a savaÅŸ açtığını ilan ediyor. Açıkça ifade etmese de dünyada Ä°slam'a karşı bir cephe oluÅŸturmak istiyor. Bununla da Ä°slam ümmetine ve Filistin halkına karşı dini bir savaÅŸ baÅŸlatmak istiyor. Bunun için de Ä°slam'ı zikretmek yerine kendilerini buna nispet edenleri zikrediyor.

Netanyahu bunları yaparken iÅŸgal rejimindeki basın yayın organlarıyla araÅŸtırma merkezlerinden de destek alıyor. ÖrneÄŸin Makor Rison yaptığı deÄŸerlendirmede “Kudüs ve Mescidi Aksa'daki olaylar büyük bir komplonun ortada olduÄŸunu gösteriyor. Bunun arkasında ise israil ile Arap devletleri arasında gerginliÄŸi artırmak ve amaçlarına ulaÅŸmak için bütün bölgeyi ateÅŸe vermek isteyen Müslüman KardeÅŸler cemaati bulunuyor” derken, Kudüs Devlet ve Toplum AraÅŸtırma Merkezi ise “Abdulfettah Sisi'nin Muhammed Mursi'yi görevden alması üzerine Müslüman KardeÅŸler cemaati, Kudüs'te olayları baÅŸlatmayı planladı” ifadesini kullandı.

19 Kasım 214 tarihinde Yediot Aharanoot gazetesinde makalesi yayınlanan Ben-Dror Yemini ise “Kudüs, dünya cihad hareketinin Filistin ayağı olan Åžeyh Raid Salah'ın yıllardır sürdürdüÄŸü tahriklerin merkezindedir. Yıllardır bölgenin tutuÅŸması için çalışıyor. 'Aksa tehlikede' sloganıyla insanları tahrik ediyor. Bu slogan tarihi bir slogan olup, Müftü el-Hac Emin El-Hüseyni'ye dayanıyor. Åžimdi Salah sahipleniyor. Yıllardır israil'in Aksa'ya karşı komplo kurduÄŸu konusunda israil'i töhmet altında bırakmak istiyor. Kendisi de aynı ruhani hocası gibi davranıyor….” ifadelerini kullanmaktan çekinmiyor.

Siyonist iÅŸgal rejimindeki basın yayın organları gün geçmiyor ki Ä°slamî Hareket'e saldırmasın ve yasaklanmasını isteyen haber ve makale yayınlamasınlar. Ä°ÅŸgal rejimi daha önce Mescidi Aksa'daki ilim halkalarını sahiplenen Ä°maretu'l-Aksa Müessesi'ni kapattığı gibi, Kudüs Kalkınma Müessesi'ni de kapattı. Ondan önce de El-Aksa Kutsal Mekânları Koruma Müessesi'ni kapattı. Yakın tarihte hareketin yasaklanması ve kanun dışı ilan edilmesi için giriÅŸimler oldu. Bütün bunlar temelde Ä°slam'a karşı bir savaşın olduÄŸunu gösteriyor. Ancak Netanyahu ve etrafındakiler Hamas, Ä°slamî Hareket ve Müslüman KardeÅŸler'le savaÅŸtıklarını dillendiriyorlar.

Bu ağızlarıyla ifade ettikleridir. Ä°çlerinde gizledikleri ise daha büyük ve korkunçtur.

Allah Teala kuÅŸkusuz onlara yeter…

Åžeyh Raid Salah / Filistin Haber 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.